Golijada koja se čeka: Uoči spektakla četvrtfinala Lige prvaka na Westfalen stadionu kojeg je dio i Danijel Subašić

Foto: fah

Legendarni Westfalen stadion u Dortmundu, poprište je prve četvrtfinale utakmice Lige prvaka u kojoj će se u utorak sučeliti Borussia i Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na trenerske filozofije Thomasa Tuchela s jedne i Leonarda Jardima s druge strane, očekuje se prava golijada. Njemački sastav će predvoditi brzonogi Pierre-Emerick Aubameyang, a na drugoj strani će prijetiti kolumbijska ‘zvijer’ Radamel Falcao.

Borussija je u natjecanju po skupinama zabila rekordnih 21 gol, a potom u osmini finala još četiri pogotka Benfici. Monaco je najefikasnija momčad u ligama ‘petice’, a na putu do osmine finala momčad iz Kneževine je zabila 15 golova pri čemu šest golova u dvije utakmice protiv Cityja.

Njemački sastav je ove sezone odigrao i najefikasniji utakmicu u povijesti Lige prvaka. U natjecanju po skupinama Borussija je pobijedila varšavsku Legiju 8-4. Mnogi se pitaju mogu li Borussija i Monaco zabiti više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim da svi koji kupe ulaznicu i dođu na stadion uživaju u našem nogometu. Igrat ćemo napadački i želimo nadigrati naše suparnike,” poručio je Tuchel, dok je mladi Borussijin veznjak Ousmane Dembele dodao: “Vjerujem kako nas očekuju dvije zanimljive utakmice s mnogo golova. Poštujemo Monaco, rezultati koje postiže ove sezone su sjajni.

Jardim je kazao kako će Monaco pokušati igrati svoju igru, premda to neće biti lako.

“Mi ćemo pokušati biti svoji. No, Borussija je kvalitetna i dobro organizirana momčad koja ima svoj stil igre.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski stručnjak je sretan što se Kolumbijac Falcao oporavio.

“Falcao je sjajan igrač i njegov povratak u sastav mnogo nam znači,” dodao je Jardim.

Borussija je u osmini finala bez većih problema preskočila Benficu, dok je Monaco senzacionalno izbacio Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkom sastavu je ovo osmi nastup u četvrtfinalu elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’, a u dosadašnjih sedam nastupa pet puta je prošao u polufinale. Monaco je peti put u četvrtfinalu, a do sada je dva puta prošao, a dva puta ispao.

Borussija je posljednji put stigla do polufinala 2013. godine kada je igrala i finale LP u kojem je izgubila od Bayerna, dok se Monaco zadnji put probio do polufinala 2004. kada je stigao i do finala i izgubio od Porta.

BORUSSI DORTMUND – MONACO

DORTMUND. Stadion Signal Iduna Park. Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastavi:

BORUSSIA: Burki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl – Pulisic, Guerriero, Castro, Dembele – Aubameyang

MONACO: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Mendy – Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar – Falcao, Mbappe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.