Čeka se ‘presuda’ Oka sokolovog: Što kaže prvi čovjek sudačke organizacije, je li bio penal za Rijeku u derbiju protiv Dinama?

Foto: Snimka zaslona

Iako su od velikog derbija na prepunoj Rujevici između Rijeke i Dinama (1:1) prošla dva dana, iako je utakmica bila na trenutke odlična, iako je na utakmici postignut jedan od najatraktivnijih pogodaka u povijesti Prve hrvatske nogometne lige, glavna tema je i dalje sudac utakmice Mario Zebec i nedosuđeni ”kazneni udarac” za domaću momčad. Čini se kako je javnost podijeljena oko ”penala” za Rijeku koji nije dosuđen, no, realno gledajući puno je više onih koji su uvjereni da je Zebec odlično postupio kad penal nije dosudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za portal Goal.com/hr svoje viđenje ”sporne situacije” dao je prvi  čovjek sudačke organizacije Ante Kulušić, koji je dobio poziv predsjednika Rijeke Damira Miškovića. Mišković je Kulušića nazvao čak iz Nigerije ne bi li čuo njegovo mišljenje o nedosuđenom ”penalu nad Andrijaševićem.”

“Miškovića je zanimalo moje mišljenje o spornim situacijama na derbiju Rijeke i Dinama. Rekao sam mu isto što i svima: penal nije bio”, rekao je Kulušić za portal Goal.com/hr te je dodao: “Sve je bilo manje-više korektno odsuđeno, uz pokoju sitniju pogrešku kakva se može dogoditi bilo kome, no Zebec je po meni odradio posao na vrhunskoj razini i nitko mu nema bilo što zamjeriti. Pa vidite da se baš nitko nije ni bunio nakon utakmice, osim što je neke primjedbe imao Matjaž Kek…”

Andrijašević i dalje tvrdi kako ga je nogometaš Dinama Lešković ”gurnuo objema rukama.” Inače, Mišković je spomenuo tijekom razgovora s Kulušićem da su u nekim ranijim utakmicama suđeni i puno bezazleniji kontakti u kaznenom prostoru, na što je prvi čovjek sudačke organizacije rekao: “Ne zanima što je bilo ranije. Andrijašević se bacio, baš kao što se i Soudani bacio u Vinkovcima, i tada sam govorio da to nije bio penal, kao što nije bio ni na Rujevici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zaista zanimljivo pogledati emisiju ”Stadion” na Hrvatskoj televiziji te komentar Oka sokolovog javne televizije Matea Beusana, njegov komentar glede navodno spornog detalja iz završnice derbija na Rujevici izazvat će, bez obzira kakav bio, nesumnjivo nove rasprave i polemike. Što će reći HTV-ov stručni sukomentator Joško Jeličić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.