Goluža: Igrači su pružili dobru partiju, posebno u drugom poluvremenu

Foto: fah

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža, nakon pobjede nad Makedonijom 29:26, istaknuo je da su njegovi igrači pružili dobru partiju, a posebno u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram čestitati svojim igračima na jako dobroj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. U prvom dijelu bilo je nervoze i nekoliko ishitrenih polukontri. Nije bilo lako stići četiri razlike jer se radi o dobrim i iskusnim igračima. No, kad smo ih stigli, kontrolirali smo utakmicu do kraja i ničim nas nisu iznenadili”, izjavio je u srijedu Goluža.

“I prije utakmice sam rekao da ću rotirati deset rukometaša i zato nisam htio ubacivati mlade igrače. Očekivao sam težu utakmicu, ali Makedonci nisu niti mogli odigrati bolje jer je naša obrana dobro funkcionirala, a ono što je prošlo, skinuo bi Alilović. Iz takve igre smo razvijali kontre i polukontre i mislim da su gledatelji mogli uživati”, dodao je izbornik.

Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini B i natjecanje u skupini zatvara u petak, 23. siječnja, utakmicom protiv Bosne i Hercegovine, a potom će u osmini finala dva dana kasnije najvjerojatnije igrati protiv Brazila. Zbog toga se postavlja pitanje hoće li Goluža odmarati glavne igrače protiv BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo obavezu pobijediti bez obzira u kojem sastavu budemo igrali, jer malo je onih koji imaju privilegiju nositi hrvatski dres. Oni koji budu igrali moraju dati sve od sebe i pobijediti”, zaključio je Goluža.

Hrvatski vratar Mirko Alilović skupio je 13 obrana i proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

“Što se tiče moje igre, prva dva kola su bila solidna, ali sada mi se forma diže. Pobjedu protiv Austrije u prvom kolu svi su gledali sa skepsom i bilo je milijun upitnika. No, bitno je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Osigurali smo prvo mjesto u skupini i time smo dobili još malo vremena da se pripremimo za osminu finala. No, prvo trebamo odigrati protiv BiH i dobiti tu utakmicu kako bi podigli samopouzdanje. U svakom slučaju bit će nam lakše igrati protiv Brazila negoli protiv Slovenije. Ali, i Brazil je neugodna reprezentacija koju nitko u suparničkoj skupini nije lako dobio”, izjavio je Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.