Gorica i Varaždin otvaraju nastavak domaćeg prvenstva

Foto: fah

Dvobojem Gorice i Varaždina od 15 sati nastavlja se domaće nogometno prvenstvo. Zaostali je to susret 17. kola SuperSport HNL-a, a od petka do nedjelje na rasporedu je 18. kolo, prvo u drugom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se sastaju Istra 1961 i Slaven Belupo (17 sati), u subotu će igrati Osijek i Rijeka (15 sati) te Dinamo i Gorica (17.30), a 18. kolo u nedjelju će zaključiti Hajduk i Šibenik (15.00) te Varaždin i Lokomotiva (17.10). Dvoboj s Poljuda moći ćete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a.

No, prije toga, zaostali dvoboj danas će odraditi Gorica i Varaždin. Gorica je na dnu ljestvice sa samo sedam bodova iz 16 odigranih susreta i u proljetni dio sezone ulazi s jednim ciljem – ostati i sljedeće sezone u prvoligaškom društvu.

Momčad iz Turopolja u nastavak sezone kreće s novim trenerom Željkom Sopićem i novim sportskim direktorom Marijom Brkljačom. Što se tiče pojačanja, u klub su stigli Kristian Fućak, Slavko Bralić i Vinko Petković, sva trojica na posudbu iz Osijeka, Valentino Majstorović, Filip Mrzljak, Robert Ćosić te najzvučnije pojačanje slovenski napadač Tim Matavž koji je najveći trag ostavio u Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad se boriš za prvaka, to ćeš napraviti na kvalitetu, a kad se boriš za ostanak, ostaješ na karakter. Naravno da trebaš imati kvalitetu, ali karakter je presudan i takve smo igrače birali, rekao je strateg Gorice.

Njihov današnji suparnik Varaždin peti je na ljestvici, a u 16 susreta skupio je 22 boda. Varaždinci su odlično odradili jesenski dio prvenstva, a nakon priprema u Varaždinu i na Čiovu nadaju se jednako dobrom nastavku.

– Dobili smo puno simpatija iz cijele Hrvatske. Ljudima se svidjelo kako Varaždin igra. Opet ćemo tražiti igru da postignemo gol više i nastavimo kako smo krenuli, ali da budemo još i bolji, rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub su u ovom prijelaznom roku napustili Ivan Posavec, Matija Katanec, Filip Brekalo, Demir Peco, Ivan Ćubelić i Mato Stanić, a dobra vijest je ostanak Tonija Teklića koji ove sezone igra odlično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.