Gračan nakon povijesne pobjede: ‘Ova generacija je to zaslužila’

Foto: fah

Nogometna U-21 vrsta Hrvatske nakon pobjede u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli protiv Grčke (2-0) gotovo je sigurno osigurala -završnicu EURA, no vodeću poziciju u skupini morat će potvrditi u susretu protiv San Marina koji je na rasporedu 15. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nećemo ništa prejudicirati, premda je razlika u kvaliteti ogromna. U igri su još tri boda, moramo biti koncentrirani i protiv San Marina te potvrditi prvo mjesto u skupini. Ova generacije je to zaslužila. Čestitam igračima koji su odigrali jednu tešku utakmicu protiv vrlo dobrih Grka koji su nas malo iznenadili na početku utakmice s jednim visokim pritiskom, tako da u prvih dvadesetak minuta naša igra nije bila na nekoj visokoj razini”, kazao je izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan dodavši kako je Hrvatska u tim trenucima imala puno sreće. No, smatra Gračan, kako je utakmica odmicala tako su “vatreni” uspostavljali svoju igru i na kraju zasluženo pobijedili.

“Vratar Posavec je bio na visini zadatka, no nikoga ne bi izdvajao. Ono što krasi ove dečke i ovu generaciju je veliko zajedništvo i momčadski duh. To su i danas dokazali. Važno je bilo pobijediti… Cijelu utakmicu odigrali smo disciplinirano, neovisno o nekim tehničkim greškama. Pritisak je bio veliki jer protivnik nije izgubio utakmicu u kvalifikacijama, čvrst i agresivan s dobrim pojedincima. Najvažnije od svega je da smo reagirali na pravi način”, poručio je izbornik Gračan.

Nikola Vlašić je novinarima priznao kako je utakmicama doista bila teška odnosno čak i teža od očekivanog, “Uspješno smo se branili na početku, no postigli smo gol kada je bilo najpotrebnije. To nas je podiglo tako da smo dominirali u drugom poluvremenu”, kazao je Vlašić, dok je jedan od boljih u redovima hrvatske reprezentacije Alen Halilović ustvrdio kako je ova generacija zaslužila ovaj uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prava smo klapa i ekipa te vjerujem da je publika u konačnici bila zadovoljna. Bila je to čvrsta i teška utakmica, znali smo što nas čeka, no protiv San Marina nema opuštanja” zaključio je Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.