Grafiti Crvene zvezde na ćirilici pojavili se u Šibeniku, na teren izašla i policija

Foto: Snimka zaslona

U Šibeniku, točnije u šibenskoj četvrti Meterize, u srijedu su se pojavili grafiti koji slave Crvenu zvezdu te navijačku skupinu tog beogradskog kluba, poznatu po veličanju ratnih zločinaca iz posljednjeg ali i Drugog svjetskog rata, Delije. Delije su inače na svom čelu jedno vrijeme imale ratnog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana. Na teren je izašla i policija kako bi istražila tko je odgovaran za devastaciju šibenske četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavili su se natpisi na ćirilici te jednim dijelom na latinici, na ćirilici piše: “Delije” i “Delije sever”, a na latinici: ”Zvezda je život, ostalo su sitnice”. Po gradu Šibeniku mogla su se vidjeti i četiri ocila iscrtana na fasadama, rasvjetnim stupovima, trafostanici, a prekrižen je i raniji grafit i “1983” navijačke skupine Funcuti, radi se o skupini koja prati šibenske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.