Grčka policija suzila broj osumnjičenih na pet: Mediji tvrde da je jedan Hrvat

bbb-a
Foto: fah

Od petka do nedjelje trajat će sudska saslušanja čak 105 uhićenih huligana, uglavnom iz Hrvatske, zbog nereda u atenskom kvartu Nea Filadelfija koji su u ponedjeljak rezultirali smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je drastično suzila popis osumnjičenih. Prvo se govorilo o devet Hrvata, jednom albanskom državljaninu te trojici Grka, navijača Panathinaikosa. Grčki javni servis ERT pak javlja kako je taj popis dodatno sužen na pet osoba te da se na njemu sad nalazi samo jedan jedini hrvatski državljanin.

Ubijeni 29-godišnjak bit će pokopan danas u 17 sati. Obitelj je zatražila da svi oni koji žele kupiti vijenac radije uplate novac u humanitarne svrhe.

> Grčki mediji: Policija ima osumnjičenog za ubojstvo; riječ je o Grku, navijaču Panathinaikosa

Jučer su pristizale nešto drugačije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima forenzičke analize, 29-godišnji navijač AEK-a preminuo je samo 10 minuta nakon što je ozlijeđen, prenosi Grčka radiotelevizija, ERT. Portal SDNA pak pisao je da se zna tko je glavni osumnjičeni. Riječ je o grčkom državljaninu, navijaču Panathinaikosa.

Podsjetimo, jučer su se oglasili Bad Blue Boysi, navijači zagrebačkog Dinama, prvi put nakon nereda koji su u ponedjeljak izbili u Ateni, gdje je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život u sukobu s Boysima i navijačima Panathinaikosa.

“Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma”, napisali su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.