Guardiola najavio rekonstrukciju Manchester Cityja: ”Neki naši igrači moraju biti zamijenjeni, to nije katastrofa”

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja ostali su ove sezone bez naslova, Liverpool se suverenu prošetao do titule, prve poslije tri desetljeća. Trener Cityja, Pep Guardiola, kojeg se posljednjih dana povezivalo s Barcelonom, najavio je rekonstrukciju momčadi kako bi se u idućoj sezoni njegova momčad zajedno s Liverpoolom ravnopravno borila za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neki naši igrači moraju biti zamijenjeni. To nije katastrofa, to je nešto što je dio nogometa zbog starosti igrača i drugih okolnosti”, kazao je Guardiola, koji je u Manchester City stigao prije četiri godine te je u tom razdoblju osvojio čak osam trofeja.  Iz kluba će otići David Silva, Claudio Bravo i Leroy Sane, a postoji mogućnost da će otići Sergio Aguero te Fernandinho. Naime, Guardiola je najavio kako zamjenu za Sanea koji odlazi u Njemačku, točnije Bayern, neće dovoditi. No, bez obzira na to Guardiola tvrdi da mu je stoper potreban s obzirom da je prošle godine otišao Vincent Kompany. Novac očito nije problem kad su u pitanju engleski klubovi, čak i u situaciji korona krize.

“Nije da nam nedostaje kvalitetnih igrača, ali nam trebaju zamjene za Kompanyja i Silvu. Fernandinho i Aguero imaju još po godinu dana ugovora i ne znam hoće li produžiti ili neće.”

Prema pisanju engleskih medija izbor Guardiole na poziciji stopera je 29-godišnji nogometaš Napolija, Kalidou Koulibaly. Napoli za spomenutog nogometaša traži čak 100 milijuna eura. Guardiola još uvijek nije pronašao zamjenu za Silvu, koji je u Manchester Cityju proveo posljednjih deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.