Guardiola nakon povijesne pobjede: Lako je meni kad kupe sve igrače koje želim

guardiola
Foto: fah

Joseph Guardiola je pobjedom Manchester Cityja nad Leedsom (7:0) u 17. kolu Premier lige ostvario niz povijesnih pothvata. Bila je to druga najuvjerljivija pobjeda u 127 godina povijesti, nakon 8:0 nad Watfordom, ostvarene također pod Pepom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gol Cityja protiv Leedsa bio je 500. prvenstveni gol Cityja otkako ga on vodin, a Pepov City je rasturanjem Leedsa došao do 33. prvenstvene pobjede ove godine, čime je izjednačio rekord koji Liverpool drži još od 1982.

Na pitanje da prokomentira sve ove pothvate, Guardiola je odgovorio: “Sve je to istina, ali zaboravlja se još nešto impresivno što smo uspjeli. U 17 prvenstvenih utakmica primili smo samo devet golova. To dokazuje da ne moraš igrati defenzivno da bi bio obrambeno uspješan. Igrači koje imam dovedeni su da budu kreativni, a moj posao je samo da im kažem da trče. Sve ostalo je zasluga kluba koji mi kupuje kvalitetne igrače.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.