Guardiola ponovno kupuje: Trener s neograničenim proračunom želi Ligu prvaka

epa09235994 Manchester City manager Pep Guardiola reacts after the UEFA Champions League final between Manchester City and Chelsea FC in Porto, Portugal, 29 May 2021. EPA/Pierre-Philippe Marcou / POOL

Približava se Europsko nogometno prvenstvo, iako je klupski nogomet u svojevrsnom mirovanju to ne znači da svi klubovi doista i miruju. Naime, Manchester City nemilice kupuje nogometne igrače, skupo plaćene zvijezde, no to im nije dovoljno da bi osvojili Ligu prvaka. Ove sezone izgubili su je u finalu u kojem su poraženi od Chelseaja. Pep Guardiola i dalje će morati trošiti kako bi si napokon, neki će reći kupio, uzeo dugoočekivanu Ligu prvaka sa Cityjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City se odlučio angažirati dva engleska reprezentativca koja ćemo gledati ove nedjelje na utakmici Engleska – Hrvatska na Wembleyju na startu Europskog nogometnog prvenstva. Radi se o sjajnom napadaču Tottenhama Harryju Kaneu te Jacku Grealishu. Naime, na taj bi način stvorili sjajnu trojku u napadu budući da bi se dvojica spomenutih igrača priključila Philu Fodenu, igraču koji je inače ponikao iz omladinske škole Manchester Cityja.

Glede Kanea sve je jqsno, radi se o igraču koji je razočaran činjenicom da ne može s Tottenhamom do toliko željenog trofeja te zbog toga želi otići, što je jasno kazao čelnim ljudima kluba. Naime, uskoro će navršiti 28 godina, u najboljim je igračkim godinama i konačno želi nešto i osvojiti, s Tottenhamom to neće ići, a s obzirom na sve pitanje je može li sa Cityjem doći do Lige prvaka. Ali svakako može do titule u Engleskoj.

Napadač Tottenhama ipak želi ostati na Otoku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kane je naglasio se da želi ostati u Engleskoj, u Premierligi, što je odmah osim Cityja alarmiralo i Manchester United i Chelsea, ali Kaneova želja je igranje i treniranje pod vodstvom Pepa Guardiole pa je u toj priči zapravo jedino preostalo pitanje oko odštete koju klubovi trebaju dogovoriti.

Nešto teže mogao bi ići proces kupnje Jacka Grealisha, sjajnog kapetana Aston Ville. On se, za razliku od Kanea, nije izjašnjavao oko toga gdje želi nastaviti karijeru, a u Premierligi praktički ne postoji klub koji ga ne bi htio vidjeti u svojim redovima. Mnogi od njih su bogatiji od Aston Ville koja će se uskoro morati pomiriti s odlaskom glavne zvijezde…

Guardiola će napraviti sve da Grealish dođe baš u City i onda formirati trojku koja bi trebala dominirati u idućih nekoliko godina”, piše portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.