Guardiola stišava euforiju: ‘Ovo što se dogodilo Liverpoolu može se dogoditi i nama’

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja s uvjerljivih 4:1 svladali su aktualne prvake momčad Liverpoola. Nakon ove pobjede pobjegli su prvom pratitetlju Manchester Unitedu na velikih pet bodova prednosti, dok su Liverpoolu pobjegli na velikih deset bodova razlike, od obje momčadi izabranici Pepa Guardiole imaju i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na uvjerljive prezentacije Cityja mnogi su sportski analitičari na Otoku već proglasili utrku za prvaka nezanimljivom, međutim, katalonski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola se ne slaže s takvom konstatacijom.

“Kada pokušavamo prebrzo predvidjeti budućnost, sport te brzo kažnjava, kao što vidimo iz prošlosti. Jednostavan primjer, Liverpool, jedna od najboljih momčadi koje sam ikad vidio, ima nevjerojatan niz bez poraza od 68 utakmica kod kuće. Uništeni suparnici, pobijeđeni s velikim rezultatom, pobijede u posljednjim minutama. Tri sezone bez poraza. Zatim naglo, iz nepoznatog razloga, tri poraza kod kuće zaredom”, rekao je Guardiola, nakon čega je dodao:

“Mislite li da nam se ovo neće dogoditi? To se naravno može dogoditi i nama. To se može dogoditi za jedan tjedan. Sve pohvale dolaze jer pobjeđujemo, ali mi smo ista momčad kao i prije. Recimo, do prije dva ili tri mjeseca nismo imali šanse postati prvaci, plasirati se u Ligu prvaka, ali sada smo super momčad. Možda više ne trebamo igrati u Premier ligi jer smo kao već prvaci. Ne razumijem zašto bismo trebali igrati protiv Tottenhama, protiv Evertona? Već smo prvaci”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola tvrdi kako je najbolje od svega razmišljati samo o svakom sljedećem protivniku, tako će se izbjeći rasprave oko toga je li utrka za prvaka u Engleskoj već završena.

“Situacija se mijenja. Razumijem zašto ljudi govore da kada pobijedimo smo prvaci, a kad ne pobijedimo to više nismo. Najbolji način da se izbjegnu te nenormalne rasprave je razmišljati o sljedećem meču, pokušati pobijediti kako bismo nastavili pobjednički niz, imajući na umu da sutra i prekosutra možemo izgubiti. Ništa ne traje vječno. Činjenica da smo pobijeđivali u prošlosti ne znači da ćemo pobijediti u budućnosti”, zaključio je Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.