Hadžibegić novi crnogorski izbornik?

Foto: snimka zaslona

Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić jedan je od najozbiljnijih kandidata da preuzme nogometnu reprezentaciju Crne Gore, nakon što je Srbin Ljubiša Tumbaković otpušten jer je odbio voditi crnogorsku reprezentaciju u utakmici sa Kosovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu informaciju, potvrdio je za Aljazeeru potvrdio je predsjednik Nogometnog Saveza Crne Gore Dejan Savićević.

“Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uvjetom da zna naš jezik“, rekao je Savićević za Aljazeeru.

Hadžibegić je bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a kao trener vodio nekoliko francuskih, španjolskih i turkih prvoligaskih timova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora bez izbornika je od početka lipnja, kad je zbog odbijanja da vodi reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijskoj utakmici sa Kosovom smijenjen Ljubiša Tumbaković. Uz njega i dvojica reprezentativaca Crne Gore Mirko Ivanić i Filip Stojković koji nastupaju za klubove u Srbiji odbili su da izađu na teren protiv Kosova. Predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je predsjednika beogradske Crvene zvezde Zvezdana Terzića, da stoji iza pritisaka na crnogorske reprezentativce koji su rođeni u Srbiji, da ne nastupe u utakmici sa Kosovom.

“Terzić je bacio atomsku bombu na crnogorski nogomet”, priopćio je Savićević sredinom lipnja za RTCG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.