Hajduk četvrtfinalom Kupa s Lokomotivom otvara “zagrebačku trilogiju”

Foto: fah

Danas su na rasporedu dvije četvrtfinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, od 16 sati Gorica dočekuje Istru 1961, a od 18 sati Lokomotiva je domaćin Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važna je današnja utakmica posebno za Hajduk, koji je u kratkom vremenu pokazao napredak pod novim trenerom Valdasom Dambrauskasom, no ambicije splitskog kluba uvijek su velike, pa iako bi se Litvancu sigurno toleriralo ispadanje u Kupu od Lokomotive s obzirom na kratkoću njegovog boravka na klupi, prolaz u polufinale bio bi sjajan konkretan pokazatelj novog lica poljudskog kluba.

Splićanima nakon četvrtfinalnog obračuna slijede još dvije utakmice u Zagrebu koje će u velikoj mjeri odrediti uspješnost sezone, u nedjelju je već Hajduk gost Dinamu u Maksimiru, a za 11 dana slijedi još jedan izazov, ovaj put prvenstveni obračun s Lokomotivom.

Novi trener Dambrauskas upisao je tri uvodne pobjede u svom mandatu na klupi Splićana i gleda optimistično na nadolazeće izazove te ističe da je u Kupu najvažnije proći dalje, makar na jedanaesterce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako ne ide u 90, onda ćemo igrati 120 minuta. Svaki profesionalac mora bit na to spreman. Ovo je kup utakmica i ako ne možemo pobijediti u 90 minuta, pokušat ćemo to učinit u 120 minuta. Ako ni to ne uspijemo, onda ćemo ići na jedanaesterce. Najvažnije je da ostanemo fokusirani i pokažemo ono što smo radili na treninzima, rekao je Dambrauskas.

Podsjetimo, u četvrtfinalu Kupa igra se samo jedna utakmica, a polufinala će se igrati na proljeće. Hajduk je zadnji put slavio u ovom natjecanju “davne” 2013. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.