Hajduk se oglasio: Osuđujemo nasilje, ali očekujemo odgovore, ovo je kulminacija svih diskriminirajućih odluka

eura
Foto: fah

HNK Hajduk poslao je priopćenje u kojem se osvrnuo na jučerašnja nemila događanja nakon derbija na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“HNK Hajduk osuđuje svako nasilje. Nakon nemilih sinoćnjih događanja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve dionike hrvatskog nogometa na razum, dostojanstvo i mir.

Žao nam je što smo jučer ostali uskraćeni za energiju i potporu koju nam naši navijači pružaju tijekom cijele sezone, ali razumijemo da je to kulminacija svih diskriminirajućih odluka koje već godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da se jasno moraju detektirati stvarni problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posljedica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno rješenje ovog problema.

>VIDEO Policija otkrila detalje užasa na A1: Skoro su zapalili policajce kojih je bilo 16 na njih stotine; napad je bio dogovoren

>Makljaža nasred autoceste: Torcidaši napali policiju, bilo je i pucnjave. Epilog: Desetak ranjenih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Pogledajte snimke stotina pripadnika Torcide u napadu na 16 policajaca

Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mjesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog nogometnog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.

Od ovog trenutka u potpunosti se fokusiramo na pripremu finala, a od svih dionika nemilih događaja, kao i cjelokupna hrvatska javnost, očekujemo odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sinoć je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca. Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije.

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.