Pogledajte snimke stotina pripadnika Torcide u napadu na 16 policajaca

Foto: snimka zaslona

U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka, pripadnici Torcide, napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>VIDEO Policija otkrila detalje užasa na A1: Skoro su zapalili policajce kojih je bilo 16 na njih stotine; napad je bio dogovoren

Tijekom dana objavljene su snimke napada koje možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP: 16 policajaca, a počinitelja i nekoliko stotina

Iz MUP-a su naveli kako se kao potencijalni problem događaja u Desincu navodi nemogućnost ulaska navijača s transparentima na stadion.

“Prije četiri dana je organizator utakmice javio navijačima proceduru ulaska s transparentima. Potrebno je bilo prije utakmice donijeti transparent na pregled, no navijači Hajduka su se na to oglušili i htjeli direktno ući na stadion. Policija je tu samo u ulozi osiguranja i provedbe odluka organizatora, tako da to nema veze s policijom. Nakon neodobravanja ulaska s transparentima svi navijači Hajduka ostali su izvan stadiona i u jednom trenutku izrazili želju da krenu za Split. Organizirali smo kolonu. Cijela trasa do Splita bila je osigurana”, rečeno je.

“Ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku navijači su blokirali sve tri prometne trake i krenuli u napad na policijske službenike. Kolege su bile brojčano višestruko nadjačane, bilo je 16 policajaca, a počinitelja i nekoliko stotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je bio agresivan, uz uporabu raznih predmeta, poput palica, boca, kamenja, lanaca, vatrogasnih aparata, svega što su našli na prostoru benzinske postaje. Kad se nisu smirili na naredbe policajci su ispucali nekoliko hitaca, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom. Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda”, istaknuli su na konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.