Hajduk se okreće jubilarnoj sezoni: Dvadeset godina od posljednjeg naslova

Foto: fah

U Hajduku, izgleda i u HNL-u, ništa novo. Naime, Hajduk kreće, kako po tko zna koji puta posljednjih petnaestak godina, ispočetka, Dinamo se vratio na vrh poslije kiksa Rijeke kod Lokomotive. Rijeku, doduše, još uvijek ne treba otpisivati, makar ne do derbija ovog vikenda na Rujevici kada Riječani igraju derbi sezone protiv Dinama. Sopić sa svojim igračima nema izbora ako želi ostati u igri za titulu, protiv probuđenih plavih bluza mora ići na pobjedu. Inače… Kako je danas popularno reći ”game over”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam

Hajduk? Bili su oko Uskrsa, nešto kasnije nego proteklih sad već gotovo desetljeća, ostali bez ozbiljnijih šansi za osvajanje titule. Dinamo je na prepunom Poljudu definitivno ugasio ambicije Hajdukovih navijača. Kad smo kod navijača Hajduka, a poslije ispadanja i u Kupu Hrvatske, i opet od Dinama i opet na Poljudu, oni su se već okrenuli novoj sezoni. I, naravno, ponovno su najave dijela splitskih novinara, prvenstveno novinara Slobodne Dalmacije, spektakularne iako je još uvijek u tijeku finiš ove sezone najave novog pohoda na naslov prvaka su počele. U optimizmu, dakako, nema ništa loše, međutim, problem nastaje kada se to ponavlja iz godine u godinu i kad je optimizam na staklenim nogama.

Naime, još uvijek se ne zna ni novi trener, ni kako će momčad izgledati u sezoni koja će početi tek nakon Europskog prvenstva. Hajdukovim navijačima dosta je početaka, koliko god oni u proljeće izgledali obećavajuće.

Očekivanje

Sljedeća sezona, dakle, sezona 2024./2025., jubilarna je sezona dugog očekivanja, čekanja. Dvadeset godina od posljednjeg naslova prvaka Hrvatske. Naime, Hajduk je posljednji naslov osvojio sad već daleke 2005. godine, u to vrijeme i novinarstvo u našoj zemlji, pa i ono sportsko, imalo je daleko više smisla za humor. O istini da i ne govorimo, danas, nažalost, u ovoj zemlji postoje ”oni zaduženi za istinu”. Sve izvan tog okvira je ”fake news”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve, pa i na pretjerani optimizam, Hajduk ipak ima priliku osvojiti rekordni broj bodova, 73, a s tim bodovima ostati tek treći. Mala je to utjeha za navijački puk Hajduka. Naime, iako se želi sugerirati kako su Bili ove sezone napravili određeni iskorak to, nažalost, ne drži vodu. Prošle dvije sezone, sa slabijom momčadi, po imenima barem, Hajduk je osvajao trofeje, utješne doduše, hrvatske kupove. Ove sezone i bez toga su navijači Hajduka, gladni trofeja, ostali. Toliko o rekordnom broju bodova u sezoni u kojoj su iskočili Dinamo i Rijeka, a Hajduk se u jednom trenutku prometnuo u najozbiljnijeg kandidata za toliko sanjanu titulu. Legitimno je postaviti tek jedno, legitimno, pitanje. Što bi se dogodilo da su Bili kojim slučajem na startu proljetne sezone pobijedili u derbiju Rijeku, a imali su vodstvo, imali su sjajnu podršku navijača, sve su imali osim igre?  Ki bi da bi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.