Hajduk slavio u Osijeku nakon šest i pol godina

U susretu 24. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su u Gradskom vrtu pobijedili Osijek s 1-0 (1-0), te su se Splićani ponovno vratili na treće mjesto ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je po prvi puta nakon šest godina i pol godina, točnije 2380 dana, uspio doći do pobjede u Gradskom vrtu. U tom periodu splitski je klub odigrao u Osijeku osam utakmica i ubilježio po četiri remija i poraza.

Hajduk je poveo u zadnjim trenucima prvog poluvremena nakon prodora Nikole Vlašića čiji je udarac prema praznim vratima završio u vratnici, a na odbijenu loptu natrčava Andrija Balić i donosi Hajduku vodstvo i pobjedu.

Zanimljivo je kako su Hajduku tri boda i dugo čekanu pobjedu donijeli najmlađi igrači na terenu, Vlašić i Balić, dragulji Hajdukove omladinske škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret se igrao na stadionu Gradski vrt, a pred 4.000 gledatelja sudio je Vučkov iz Rijeke.

Zadar slavio kod kuće protiv Istre 2:0

U derbiju začelja 24. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra svladali pulsku Istru 1961 s 2-0 (2-0), pa su Zadrani zadnje mjesto na ljestvici prepustili Puljanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva HNL: Zadar - Osijek 3-1
Zadrani su došli do vrijedne pobjede u borbi za ostanak, koju su osigurali već nakon samo 20 minuta igre. U 14. minuti branič Istre Šime Gregov je napravio jedanaesterac nad Terkešom, te dobio crveni karton. Ivan Krstanović je s bijele točke bio precizan, a pet minuta kasnije Lovre Čirjak je efektnim udarcem povećao na 2-0.

Zadar na devetoj poziciji sada ima 20 bodova, a zadnja Istra 1961 bod manje.

Pred 1000 gledatelja na stadionu Stanovi sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.