Hajduk uoči derbija ostaje bez trenera: Igor Tudor u Juventusu? Pitanje sata…

Foto: fah

Igor Tudor još uvijek je trener Hajduka, iako je prema svemu sudeći nakon jedne katastrofalne sezone došlo vrijeme rastanka, no to nije razlog za odlazak. Naime, Tudor je na korak do odlaska u Juventus s obzirom da su pregovori Hajduka s jedne te Federica Cherubinija u ime Stare dame s druge strane došli do samog kraja, a traju već pet dana. Pitanje je, dakle, vremena budući da novi trener Juventusa Andrea Pirlo Tudora želi odmah. Ima i razloga za žurbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirlo je novi trener prvaka Italije, koji je u osmini finala Lige prvaka ispao od Lyona, nakon čega je otišao Maurizio Sarri. Prvi je to samostalni posao Pirla te želi da mu prvi asistent bude Igor Tudor, međutim, nema vremena za čekanje i želi ga odmah, a vjerojatno će ga i dobiti s obzirom kako pripreme Juventusa za novu sezonu počinju u ponedjeljak. Pirlo, dakle, uza sebe tada želi imati glavnog operativca, odnosno želi čistu situaciju.

Što je s Hajdukom? Naime, Splićani u nedjelju gostuju kod Osijeka te je to derbi hrvatskog nogometa, sudar dva kluba koja su prošle sezone ipak razočarali, imali su puno toga u svojim rukama, sve prosuli u završnici. Hajduk će u Gradskom vrtu vjerojatno vodi Hari Vukas, koji je još uvijek Tudorov asistent, iako Tudor neće dugo biti na klupi ”Bilih”. Ipak, postoji neznatna mogućnost da Tudor odradi na klupi Hajduka jednu utakmicu ako pregovori s Juventusom ne bi bili okončani do kraja vikenda.

Naravno, Tudor želi otići, zapinje zasad tek na visini odštete koju Juventus, a moguće i sam Tudor, motaju platiti Hajduku budući da Hajduk ipak ostaje bez trenera dvije godine prije isteka ugovora.  Tudor je, podsjetimo, u prosincu prošle godine potpisao ugovor s Hajdukom na dvije i pol godine tada je dogovoreno da strana koja potpiše jednostrani raskid ugovora prije isteka mora drugoj strani platiti odštetu u visini plaća do kraja ugovora. Kad se sve preračuna Tudor će odlaskom Hajduku biti dužan 440 000 eura, a što Hajduk ne želi samo tako pustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi se Hajduk i Tudor dogovorili tada bi Juventus platio odštetu koja bi bila niža od spomenutog iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.