Hajdukov savjetnik Mario Stanić i dalje protiv VAR-a: ”Ubija emociju, puno se toga odvija u sporom ritmu”

Foto: fah

Kako smo već pisali nogometaši Hajduka pobijedili su u Varaždinu istoimeni klub sa 3:0, a utakmica će ući u povijest i po činjenici da je po prvi puta u HNL-u došlo do VAR provjere. I još kako je došlo, naime, VAR je znatno utjecao na rezultat utakmice, a ispravljao je previde sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Hajdukov savjetnik, bivši Vatreni, Mario Stanić, i dalje je ostao pri svom ranijem javno poznatom stavu – ”načelno protiv VAR-a.” 

No, nije, iskreno rečeno, VAR presudio utakmicu, presudila je činjenica da je Hajduk bio puno bolji i zasluženo je slavio, a nakon poraza Rijeke od Lokomotive Splićani su sve bliže osvajanju drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Mario Stanić, inače savjetnik predsjednika Marina Brbića za struku, je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ja sam za VAR i protiv VAR-a!”

Obrazložio je Stanić svoj stav:

”Ma, bit uvijek jako puno polemike, ja iz neke svoje šire slike gledam kako je nogomet u Hrvatskoj spor, a kad je tako onda sam protiv VAR-a jer on još više usporava utakmice. Međutim, mnoge će se situacije očistiti. Mnoge i neće i bit će puno sive zone. Ne može se zanemariti ni ljudski čimbenik. Profitirat će mediji, televizije, radija, društvene mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelno sam protiv VAR-a jer ubija emociju. Puno toga se odvija u sporom ritmu, pa svi čekamo. Ali, da ne bude zabune, za to sam da se sporne situacije očiste i zato dajmo šansu VAR-u pa ćemo vidjeti. Ne možemo preko jedne utakmice gledati. Za tri godine ćemo povući paralelu”, rekao je Stanić, prenose Sportske novosti.

Na pitanje kakav je bio Hajduk u Varaždinu Stanić je odgovorio:

”Morate se prilagodit protivniku i terenu, kad je to nužno. Ovaj put je bilo nužno”,  rekao je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vrlo nezahvalan teren u Varaždinu. Težak za igru. Nismo naivni da bismo taj faktor zanemarili. Bilo je zato preskakanja igre, ali i jako puno pogrešnih dodavanja. Ono što me veseli je da smo nakon promašenog zicera, promašenog penala i poništenog gola pronašli daljnju snagu i nismo klonuli duhom, nego smo nastavili raditi i na kraju pobijedili. Zasluženo pobijedili”, tvrdi Mario Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.