Halilovićeva vratnica u debiju za prvu momčad Barcelone

Foto: Facebook

Španjolski nogometni velikan Barcelona rutinski je izborio plasman u četvrtfinale Kupa Kralja ostvarivši dvije uvjerljive pobjede protiv Elchea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 5-0 na Camp Nou, Barca je na gostovanju slavila 4-0 i s ukupnih 9-0 izborila četvrtfinale u kojem je očekuje Atletico Madrid.

Barca je na stadionu Manuel Martinez Valero nastupila bez devet prvotimaca, a golove za katalonski sastav zabili su Mathieu (20), Sergi Roberto (40), Pedro (43-11m) i Adriano Correia (90+1).

Za Barcu je debitirao mladi hrvatski nogometaš Alen Halilović koji je u svojoj prvoj službenoj utakmici ušao u igru u 62. minuti. Sedam minuta kasnije uzdrmao je vratnicu. Ivan Rakitić je utakmicu pratio s klupe, dok je Mario Pašalić za Elche igrao do 62. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca će u četvrtfinalu igrati protiv Atletico Madrida koji je u uzvratnom susretu osmine finala na Santiago Bernabeu odigrao 2-2 protiv gradskog suparnika Reala i tako sačuvao dva gola prednosti iz prve utakmice.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Fernado Torres koji je prvi pogodak zabio u 52. sekundi utakmice, a potom Realova vratara svladao i u 36. sekundi drugog poluvremena. Strijelci za ‘Kraljevski klub’ bili su Sergio Ramos (20) i Cristiano Ronaldo (54). Veliki gradski derbi prošao je bez hrvatskih nogometaša. Luka Modrić se još uvijek nije oporavio od ozljede, dok Mario Mandžukić nije predvodio napad Atletica zbog temperature.

Prvu utakmicu Barcelona i Atletico će igrati 21. siječnja na Camp Nou, a uzvrat je sedam dana kasnije u Madridu. U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Athletic Bilbao – Malaga, Getafe – Villarreal i Sevilla – Espanyol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.