Australia Open: Hrvatski tenisači doznali suparnike

U Melbourne Parku je održan ždrijeb parova prvog kola uvodnog Grand Slam turnira sezone Australian Opena na kojem će nastupiti najmanje šest hrvatskih tenisača i tenisačica – Ivo Karlović, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Mirjana Lučić-Baroni, Donna Vekić i Ana Konjuh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi hrvatski predstavnici su doznali imena svojih prvih suparnika izuzev Ive Karlovića koji čeka rasplet kvalifikacija. Kroz kvalifikacije do glavnog ždrijeba još se može probiti i Petra Martić.

Ivan Dodig starta protiv 115. tenisača svijeta Brazilca Joao Souze i bit će to njihov prvi međusobni susret. U slučaju pobjede Dodiga bi u drugom kolu čekao bolji iz ogleda petog nositelja Japanca Keia Nishikorija i Španjolca Nicolasa Almagra.

Borna Ćorić će u prvom kolu igrati protiv 29. nositelja Francuza Jeremyja Chardyja protiv kojeg još nije igrao. Chardy je 31. tenisač svijeta i na Australian Openu je najdalje stigao 2013. kada je igrao u četvrtfinalu. Lani je stigao do trećeg kola. Ćoriću će to biti prvi seniorski nastup u Melbourneu, no u juniorskoj konkurenciji je 2013. igrao u polufinalu. Drugo kolo donosi pobjednika susreta između Uzbekistanca Denisa Istomina i Talijana Andreasa Seppija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović, koji je postavljen za 23 nositelja, u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta, a ukoliko ostvari pobjedu igrao bi protiv boljeg iz okršaja Australca Nicka Kyrgiosa i Argentinca Federica Delbonisa. ‘Divu sa Šalate’ bit će ovo 12. nastup na Australian Openu, a najdalje je stigao 2010. kada je igrao u četvrtom kolu. Posljednje dvije godine nije prošao prvu prepreku.

Mirjana Lučić-Baroni, 55. tenisačica svijeta i najbolje rangirana hrvatska tenisačica na WTA ljestvici, u 1. kolu će igrati protiv Čehinje Tereze Smitkove. Lučić-Baroni do sada nije igrala protiv 20-godišnje Čehinje, 65. tenisačice svijeta.

Donnu Vekić na startu turnira očekuje Njemica Mona Barthel, 40. tenisačica svijeta. Barthel je prošle godine stigla do trećeg kola Australian Opena, a do sada nije igrala protiv Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Konjuh će odmjeriti snage protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove, 46. tenisačice svijeta. Do sada su igrale jednom, prošle godine u Istanbulu, a slavila je Konjuh 3-6, 6-3, 6-4.

Korak do glavnog ždijeba Australian Opena je i Petra Martić koja je sa 7-5, 6-3 svladala je 18-godišnju Ruskinju Jelizavetu Kuličkovu u 2. kolu kvalifikacija. Martić će za plasman u glavni turnir za suparnicu imati Kineskinju Fangzhou Liu, 191. na WTA ljestvici. Uspije li pobijediti i kinesku tenisačicu, Martić će se priključiti Mirjani Lučić-Baroni, Donni Vekić i Ani Konjuh te ponoviti 2011. godinu, kad se također iz kvalifikacija probila do glavnog ždrijeba prvog Grand Slam turnira u sezoni. Martić od 2010. godine nije propustila nijedan nastup u glavnom ždrijebu Australian Opena, a 2011. ostvarila je svoju jedinu pobjedu u glavnom turniru, kad je u tri seta svladala Australku Sophie Ferguson.

Na Australian Openu će nastupiti i Ajla Tomljanović, ali pod australskom zastavom. U prvom kolu je očekuje Amerikanka Shelby Rogers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu počinje u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.