Dalić ispričao anegdotu o Modriću: Čekamo minutu, dvije, a Luke nema. Čudno

dalić
Foto: Drago Sopta/HNS

„Konferencija o liderstvu: Slijedi svoj poziv“, u organizaciji neprofitne udruge Centar Ignacije i drugih tvrtki partnera, okupila je istaknute govornike iz svijeta biznisa, sporta, novinarstva, znanosti i Crkve. Uz glavnog govornika, Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, jedanaest je govornika podijelilo svoja iskustva vođenja i upravljanja te istaknulo važnost etičnog i hrabrog vodstva za razvoj poslovanja, ali i društva. Dalić je govorio i o Luki Modriću, ali i zajedništvu koje traži u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji, koje je okupila gotovo 400 sudionika iz vjerskog i poslovnog svijeta, predstavljene su teme vezane uz leadership, kršćanski, osobni i poslovni razvoj. Glavni govornik Konferencije, Zlatko Dalić, otkrio je kako ponosno i ponizno kročiti kroz uspjehe i neuspjehe.

“U reprezentaciju sam došao kao čovjek bez velike karijere. Bio sam svjestan da svoj autoritet ne mogu graditi na krivi način, nego na znanju te da svom timu dajem podršku i vjeru kako bi oni bili još bolji u tome što rade. Timu sam pristupio s velikim poštovanjem, koji su željeli i trebali, te sam im bio primjer kako se ponašati i djelovati. Oni su od mene dobili autoritet, ali autoritet znanja”, poručio je Zlatko Dalić na Konferenciji, osvrnuvši se na vođenje hrvatske nogometne reprezentacije.

> Katarski velikan želi Dalića: Je li on spreman napustiti reprezentaciju?

Izbornik Zlatko Dalić je ispričao anegdotu koja dočarava atmosferu u reprezentaciji, a vezana je uz kapetana Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, svaki dan kada je reprezentacija na okupu održavaju se sastanci točno u 12:30 sati.

‘Nekada ti sastanci traju minutu, nekada pet, nekada 15, ali su obavezni i svakodnevni. To je tradicija. Kašnjenja igrači interno kažnjavaju. I vjerujte nikada nitko nije zakasnio. No u Egiptu nedavno svi su tu, a kako je bio sat naprijed dogodilo se da nema Luke Modrića. Da ste vidjeli tu atmosferu. Svi gledaju na sat, kad se odjednom ustaje Domagoj Vida i počinje mu brojati. Čekamo minutu, dvije, a Luke nema. Čudno, jer taj nikada nije zakasnio. Nakon nekog vremena eto njega u punom sprintu utrčava u dvoranu za sastanke. Kapetan, jedan od najboljih igrača svijeta…Trči… Kada je stigao doživio je ovacije. Platio je kaznu, naravno…’, ispričao je Dalić pa poentirao, prenosi Tportal.

‘To je ta reprezentacija, to je ta atmosfera Poštuju se pravila. Ja prvi. Kakav bi im primjer dao da preskočim trening ili sastanak? Prema svima se jednako odnosim, od Luke do ljudi koji brinu o nama, nose lopte. Svi smo isti. Pustim ja igrače da izađu, zabave se, opuste, stvore atmosferu, zapjevaju, ali kada se radi onda se radi jer prvi preduvjet za atmosferu je rezultat. Moja želja je da svi u reprezentaciju dolaze sretni, da radimo, ali uživamo i veselimo se!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.