Hejteri, budite pošteni pa recite koliko vas ne bi Modrića povelo na Euro nakon Portugala?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom drugom nastupu na Europskom prvenstvu nije uspjela, ponovno Vatreni nisu stigli do pobjede. Naime, Hrvatska je remizirala 2:2 s reprezentacijom Albanije, koja je sve samo ne na razini trećeplasirane reprezentacije svijeta. Dakle, radi se o podbačaju, i tu nema nikakve dvojbe, ne bi je trebalo biti.  Prije posljednjeg kola, prije nove utakmice odluke protiv aktualnih europskih prvaka Talijana, Hrvatska ne izgleda dobro, i kad nešto odigramo nevjerojatnim spletom okolnosti i to prosipamo. Jednostavno ne ide i kad se čini da je krenulo. Ovaj put meta napada nije samo izbornik Zlatko Dalić, napadaju i kapetana Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićeva odgovornost, ali…

Sve je to točno, i nema dvojbe, za takvu konfuziju, za dekoncentraciju, za priliku koju su dobili grabežljivci dobro pozicionirani u hrvatskim medijima, odgovoran je izbornik Zlatko Dalić. I ne samo, naravno, on, ali on određuje tko će igrati, kad će igrati i zašto će igrati, on je forsirao Marcela Brozovića, on forsira Ivana Perišića, on…

Da, i Luku Modrića…  Spomenuli smo grabežljivce, pritom ne mislimo na kritičare s društvenih mreža, podcast lešinare, koji su uoči Eura na sav glas trubili kako Hrvatska protiv Španjolske mora istrčati u sastavu s kojim je igrala protiv Portugala, a danas doslovce rigaju otrov, mislimo na ozbiljne trenere, mislimo na kakve takve stručnjake s iskustvom. Svi oni zajedno, ipak, u sav glas su poručivali uoči Eura, na Španjolce s ”portugalskim sastavom” jer su Portugal i Španjolska slične reprezentacije. I bilo je tako, ali…

> Ivković napao Dalića: Što je sve u trenerskoj karijeri osvojio ‘analitičar’ HRT-a?

Okrenuli ploču i protiv Modrića…

I oni su okrenuli ploču, i oni su se brutalno okomili na Luku Modrića, kapetana reprezentacije koji je u dresu Vatrenih debitirao sad već davne 2006. protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, Modrić nije na razini na kakvoj smo ga navikli gledati, ali tko jeste? Josip Šutalo? Stoper Ajaxa koji je na ovom Euru imao više kikseva nego zajedno dosad u cijeloj svojoj karijeri. Tko sve, dakle, nije kiksao protiv Španjolske i Albanije? Ako je netko igrao relativno dobro protiv Albanije, mislimo isključivo na drugo poluvrijeme jer prvo je bilo za zatvor, za robiju, nije igrao dobro prvu utakmicu sa Španjolskom. Dakle, nikome, pa ni Budimiru, koji je bio odličan sa Albancima, nije išlo kako smo, očekivali, kako smo se nadali.

Tko bi Modrića ostavio doma, tko ga ne bi poveo na Euro?

Da brojni treneri i ”treneri”, brojni analitičari i ”analitičari” napadaju Zlatka Dalića posve je razumljivo, htjeli bi na njegovu klupu, izborničku palicu hrvatske reprezentacije, ali zašto napadaju Luku Modrića? Nema nikakve dvojbe glede odgovora na pitanje koje ćemo sada svima njima, svim ”hejterima”, postaviti, tko bi od njih bez Modrića otišao na Euro?

Tko bi izostavio Modrića s popisa, tko bi mu se ”zahvalio”, tako što bi ga ponizio, nakon što je Real osvojio Ligu prvaka, nakon što je Hrvatska u Lisabonu nekoliko dana prije Eura svalada Portugal? Nitko, lažu vas oni koji će vas uvjeravati u suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko močvare do kaljuže

Pokušaji da se hrvatska reprezentacija provincijalizira, da se nakon ”isušivanja močvare” pretvori u regionalnu kaljužu, u provincijalnu baru koja će tu i tamo, baš poput Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, BiH, igrati poneko veliko natjecanje, više puta je propao. Hoće li sada napokon uspjeti? Sve ovisi o Daliću, ako odbije se predati, ako odbije otići nakon Eura, neće ga moći otjerati. Narod, navijački puk, neće dati, većina je još uvijek na Dalićevoj i Modrićevoj strani.

Strpite se, otići će Luka, možda već u ponedjeljak…

Luka Modrić? Strpite se, možete pričekati barem do ponedjeljka, možda će tada legendarni kapetan odigrati svoju posljednju utakmicu u hrvatskom dresu. Možete bivšu Zlatnu loptu istrpjeti još nekoliko dana.

A onda? Onda ćete svoje frustracije morati usmjeriti prema drugoj meti, nema sumnje, poznavajući vas kroz sve ove godine, pronaći ćete je, vrlo brzo. No neće biti isto, bez Luke nikad više neće biti isto, ali to je život, prolazi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.