HEP počeo brisati Dinamove grafite: Smetaju li njima ili Tomaševiću? Ljuti građani napisali ‘Za dom spremni’

Foto: Tportal

Početkom prošlog tjedna na Ravnicama je prebojan Dinamov grafit. Nije imao nikakav negativan kontekst, već isključivo pokazuje pripadnost stanovnika ovog kvarta ‘susjedu’ Dinamu. Je li mural smetao HEP-u? Ili je smetao ekstremno lijevom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću (Možemo)?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je pokrivao HEP-ovu trafostanicu koja je ionako bila pošarana, te je s ovim crtežom ipak poprimila kulturan obris. No, HEP se drži pravila da je to njihova imovina, te je grafit prebojan, piše Tportal.

Navijači Dinama naljutili su se zbog toga, pa su trafostanicu ukrasili porukom ‘Za dom spremni’.

Pitanje je samo kome je mural smetao, s obzirom na situaciju od prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tomašević lagao da je kriv HEP, a Korlaet da su uklanjanje murala tražili ‘građani’

Podsjetimo, u jesen 2021. prebojana je HEP-ova trafostanica na Laništu. Tako su grafiti posvećeni Gradu Vukovaru, Slobodanu Praljku i 204. brigadi i Dinamu, ‘otišli u povijest’.
Dogradonačelnik Luka Korlaet Korlaet tvrdio je da je mural navijača Dinama uklonjen zbog ‘dojave građana’.

Ali dokument koji je Narod.hr objavio pokazao je da je nalog izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz stranke Možemo.

Unatoč ekspresnom uklanjanju grafita na zahtjev članova stranke Možemo, navijači Dinama, Bad Blue Boysi okupili su se tada te krenuli s izradom novog murala na trafostanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.