HHO objavio izvještaj o ponašanju navijača: Evo koje su primjedbe imali

Foto: fah

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 26. kola Hrvatske Telekom prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo njihovog izvještaja:

NK DINAMO – RUDEŠ 1:0

Utakmica je odigrana na stadionu u Maksimiru u subotu 10. ožujka u okviru 26. kola HT prve lige pred stotinjak gledatelja. Pripadnici navijačke skupine BBB (Bad Blue Boys – NK Dinamo) nisu se pojavili na stadionu nego su prosvjednim maršem od Kvaternikova trga do stadiona dinama, njih oko tisuću, izrazili nezadovoljstvo mogućim modelom privatizacije Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK OSIJEK – NK HAJDUK 3 : 3

Utakmica odigrana u Osijeku na stadionu Gradski Vrt 17. ožujka, 2018. g. u okviru 25. kola HT prve lige pred oko 3.500 gledatelja od čega četiri stotine pripadnika navijačke skupine Kohorta (NK OSijek) i oko pet stotina pripadnika navijačke skupne torcida (NK Hajduk).

Od prve minute torcida skandira ‘HNS pederi nogomet ste sjebali’ potom ‘Hrvatska policija mito i korupcija’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohorta u 14 minuti skandira ‘Jebem te Hajduče’ a potom u 26. minuti Torcida skandira ‘Hrvatska policija mito i koruocija’.

U 28. minuti Kohorta skandira ‘jebemo HNS’ pa potom ‘Gazi gazi tovara’ te u nekoliko navrata od 36. – 38. minute skandira ‘Tovarske pičke’ i aktiviraju jednu dimnu napravu.

U 60. minuti Torcida aktivira prvo jednu petardu pa potom 10 baklji od kojih tri bacaju na tartan stazu. U 71. minuti Kohorta aktivira tri baklje, jednu petardu, pjevaju ‘Jebi se jebi Splite Osijek je šampion’ i skandiraju ‘Tovarske pičke’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 81. minuti netko iz Torcide bacio je na tartan stazu napravu ‘Topovski udar’. U trenutku kada je vatrogasac napravu pokušao baciti ona je eksplodirala i ugrozila mu je oči. Kao odgovor na ovaj postupak Kohorta skandira Torcidi ‘Cigani cigani’. U 83. minuti Torcida aktivira jednu dimnu napravu i skandiraju pjesmu ‘Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina’. Prilikom izlaza s autoputa policija je detaljno pregledavala navijače uglavnom torcide tako da je neke svlačila u potkošulje. Međutim moramo primijetiti da je na početku utakmice na stadionu bilo svega stotinjak navijača Torcide a tek početkom drugom poluvremena u prostoru određenom za navijače Hajduka (Torcida), na sjevernom, dijelu stadiona bilo je svih pet stotina navijača. Pripadnici Torcide doslovno su kapali na tribinu tijekom cijelog prvog poluvremena.

NK RIJEKA – NK CIBALIJA 5 : 1

Susret 26. kola HT prve lige odigran 18. ožujka 2018. u 17 sati u Rijeci na stadionu Rujevica pred 4.500 gledatelja, među kojima su se isticali pripadnici Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), njih preko sedamsto, te manja grupica Ultrasa (NK Cibalia).

Utakmica je protekla u korektnom navijanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.