HNS će kazniti Dinamo, suspenzija Zoranu Mamiću na mjesec dana?

Zagreb, 27.01.2021 - Utakmica 13. kola Prve HNL Dinamo - Hajduk. Na fotografiji Zoran Mamić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Nakon očajnog suđenja u derbiju Dinamo – Hajduk, koji je završio u korist aktualnog prvaka Hrvatske, ali i žestokih reakcija trenera Dinama Zorana Mamića, kao i samog kluba, Hrvatski nogometni savez će kazniti spomenute aktere derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će Ivan Novak, inače povjerenik za delegiranje sudaca, donijeti odluku o tome kolike će kazne biti sucima maksimirskog derbija. Navodno glavnom sucu Mariju Zebecu te njegovim kolegama prijeti kazna kojom bi im bilo zabranjeno suditi na čak pet utakmica, ali postoji i mogućnost suspenzije do kraja ovog prvenstva.

Na derbiju Zebec je oštetio Dinamo, koji se nakon derbija oglasio vrlo oštrim priopćenjem u kojem su plavi prosvjedovali zbog ”tendencioznog suđenja na Dinamovu štetu”. Dinamo tvrdi kako je zbog toga ugrožena regularnost natjecanja. Modri klub će zbog toga vrlo vjerojatno biti financijski kažnjen.

Trener Dinama, Zoran Mamić, mogao bi biti suspendiran na mjesec dana s obzirom kako je nakon utakmice također napao suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dinamo biti kažnjen zbog optužbi nakon derbija s Hajdukom?

Glede kazni, podsjetimo, povjerenik za natjecanje Josip Brezni smatra: “HNS ima Kodeks po kojem se moraju ponašati sportski djelatnici, dok klubove ne kažnjava za izneseno mišljenje u priopćenju. Zasad nije bilo prijava protiv bilo koga od nogometnih aktera koji su proteklih dana govorili u medijima. Radim na tome, prikupljam dokumentaciju, vidjet ću ima li temelja za prijavu, nije kasno, to ne zastarijeva”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.