HNS objavio: Evo koliko su hrvatski klubovi isplatili menadžerima

Foto: fah

FIFA je prije dvije godine naredila svim nacionalnim savezima da podatke o zaradama agenata i zastupnika igrača moraju objaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je učinio i HNS, pa u njihovim podacima stoji da su klubovi Prve HNL u proteklih godinu dana posrednicima isplatili više od 6 milijuna eura.

No, FIFA ne traži da se objave iznosi koje je posrednik dobio za neki posao, nego tek ukupne iznose koje je klub isplatio u tom razdoblju, pišu Sportske novosti.

Rijeka je posrednicima isplatila najviše novca, blizu 3 milijuna eura. Odmah iza je Hajduk s blizu dva milijuna eura isplaćenih provizija. Na trećem je mjestu Dinamo s oko 1,2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je koji klub isplatio agentima na ime provizije

RIJEKA – 2.876.150,00 eura

HAJDUK – 1.865.530,00 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – 1.220.000,00 eura

INTER – 100.000,00 eura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.