Hoće li bivši hrvatski izbornik Niko Kovač preuzeti Borussiju Dortmund?

Foto: fah

Kako smo već pisali njemački nogometni trener Thomas Tuchel (43) raskinuo je ugovor s Borussijom Dortmund. Ovu vijest potvrdili su u utorak njemački mediji, a kao razlog navodi se neslaganje sa upravom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, njemački mediji su već početkom svibnja najavili odlazak Tuchela na kraju sezone i to zbog nesuglasica s izvršnim direktorom kluba Hans-Joachimom Watzkeom. Nakon odlaska trenera, koji je Dortmundu donio Kup Njemačke, i to, nažalost, pobjedom u neizvjesnom finalu protiv Eintrachta iz Frankfurta kojeg vodi hrvatski bivši izbornik Niko Kovač, čelnici Borussije traže nasljednika. Navodno je među kandidatima i hrvatski strateg.

Spominje se nekoliko zanimljivih imena, prvi je favorit trener Nice Lucien Favre, koji sa spomenutim klubom ima ugovor još dvije godine, radi se o stručnjaku koji je Nicu odveo u Ligu prvaka, što samo znači kako ga klub ne misli tako olako pustiti.  Kao vrlo ozbiljan kandidat, možda odmah nakon trenera Nice, neki mediji navode i Niku Kovača. Bivši hrvatski izbornik bio je na listi želja Dortmunda prošle godine, međutim, od realizacije tada nije bilo ništa.

Je li se i što u međuvremenu promijenilo? Nažalost, da, nažalost po Niku, Eintracht traži za hrvatskog stručnjaka 10 milijuna eura, teško bi u ovom trenutku Dortmund izdvojio tolike novce s obzirom kako na nogometnom tržištu ima još nekoliko imena zanimljivih Borussiji. Između ostalih spominju se imena Petera Bosza, inače trenera Ajaxa, zatim francuskog bivšeg proslavljenog nogometaša Laurenta Blanca, koji je već duže vrijeme na meti ”žutih”, i koji k tome trenutno nema klub.  Neki mediji navode kao kandidata i aktualnog trenera Atletica, sjajnog motivatora Diega Simeonea, međutim, teško je vjerovati da bi Simeone napustio Madrid, grad u kojem ima kultni status, barem kad su navijači trećeplasirane španjolske momčadi u pitanju. U svakom slučaju odluka o novom prvom treneru Borussije neće se dugo odgađati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.