Hoće li bivši HSP-ovac doći na čelo Dinama?

Foto: Snimka zaslona

Prema pisanju Sportskih novosti sprema se ”povijesna smjena” na čelu Dinama i nakon dvadesetak godina kontinuiteta odlazak Mirka Barišića, koji je zapravo na ovaj ili onaj način dobar dio svog života uz Dinamo ili u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dinamo nije  na Skupštini u prosincu 2018. usvojio financijski plan za iduću, 2019. godinu.

”Iz Udruge “Dinamo to smo mi” prijavili su klub da nije postupio u skladu sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija te protivno svom Statutu. Pa, ako se to dokaže, a Mirko Barišić je odgovorna osoba, bio bi prekršajno kažnjen i ne bi više mogao raditi u sportu. Kao što je zbog neobjavljivanja financijskog izvještaja na službenoj stranici morao iz Dinama otići Igor Kodžoman.

Novi detalj u priči jest da je Ministarstvo financija RH reagiralo na prijavu, objavilo nadzor i poslalo mišljenje u Dinamo, a klub je na njega odgovorio. Što može značiti da u Maksimiru nisu bili zadovoljni tim mišljenjem, odnosno da im nije išlo u prilog, pa su pisali “obranu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamu, pak, tvrde da su oni sačinili financijski plan za 2019., da su po njemu postupali, iako nije usvojen na toj Skupštini, ali da su na Skupštini u prosincu 2019. izglasali taj proračun te da unatoč tome što on nije izglasan po svim pravilima, nije bilo nikakvih štetnih posljedica za klu te da je za njih taj predmet završen i da nema nikakvog razloga za otvaranje prekršajnog postupka protiv predsjednika Barišića”, pišu Sportske novosti.

Konačna odluka i Sud nadležnih instanci tek se čeka, jasno je koliko pravne zavrzlame mogu biti komplicirane i dugotrajne, imaju s time iskustva i u Dinamu.

Ako bi Mirko Barišić doista morao otići tko bi došao na njegovo mjesto? Jedno se ime posebno u tom kontekstu spominje, radi se o Miroslavu Rožiću, predsjedniku Dinamovog Nadzornog odbora, koji je u zadnje vrijeme bio izuzetno angažiran i glasan na sjednicama Dinamove Skupštine… Iz toga Sportske novosti vuku kalkulaciju prema kojoj Rožićeve ambicije sežu sve do čelnog mjesta najjačeg hrvatskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Miroslav Rožić bio je u više političkih stranaka, HSLS-u, zatim HSP-u, HSS-u, a bio je i nositelj 2016. godine Domovinske koalicije (HSP AS, Desno,HKDU, USP i HDS) u 6. izbornoj jedinici.

Uz Rožića spominju se i ljudi koji su devedesetih bili posebno politički i na drugi način angažirani, kao što su Mladen Vedriš i Branko Mikša, koji je na čelu Hrvatskog nogometnog saveza bio kad je Hrvatska, predvođena Miroslavom Ćirom Blaževićem, osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.  Postavlja se pitanje imaju li oni takve ambicije više? Ipak vrijeme prolazi, a s njim i godine.

Sve su to trenutno naklapanja, dok druga strana vjeruje kako ima argumente za Barišićev odstup, u Dinamu vjeruju da su spokojni i da će sve ostati kako jest, da Barišićev ostanak nije upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, GNK Dinamo izašao je sa službenim stavom na ovu temu:

“Ovo je tek jedan u nizu od pokušaja fantomske Udruge za koju nitko ne zna koliko članova Dinama predstavlja da putem svojih aktivista destabilizira klub. U konkretnom slučaju možemo potvrditi da je bio nadzor Ministarstva financija te smo u najkraćem mogućem roku uskladili dio poslovanja s odredbama Zakona o računovodstvu neprofitnih udruga. Obzirom na to da nije nastupila konkretna šteta za klub, ovaj predmet je za nas zaključen…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.