Što će biti s košarkom? U Macronovoj Francuskoj sport staje, besmislena regionalna ABA liga ovisi o Euroligi…

Foto: fah

Prema dopisu koji je dostavljen klubovima u Macronovoj Francuskoj, koja je katastrofalno odgovorila na pandemiju koronavirusa, ove sezone neće biti košarke s obzirom da se ne govori o eventualnom nastavku natjecateljske godine u rujnu kao što je prvobitno bilo planirano. Podsjetimo, dok se u ostalim državama, kao što su Njemačka, Italija, Engleska, Španjolska…, život, a onda i sport, poglavito nogomet, polako vraća u normalu u Francuskoj je zapravo sport stao. Naime, Francuzi su definitivno prekinuli ovogodišnju nogometnu sezonu, demokratski, dekretom, proglasili PSG prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se košarci, naime, u Francuskoj je tamošnja federacija poslala svim momčadima iz prvog i drugog ranga dopis u kojem se naglašavaju određene promjene koje će stupiti na snagu počevši od naredne sezone, a koje se tiču broja klubova i termina utakmica. Prema pisanju francuskih medija prijedlog je da sljedeće sezone u prvom razredu natjecanja bude 18 do 20 klubova, postoji opcija da sve utakmice ili barem dio njih budu odigrane pred praznim tribinama. Skupština svih klubova sastat će se 27. svibnja, kako bi donijela konačnu odluku po ovom pitanju.

ABA liga?

Što se tiče besmislene regionalne lige, koja hrvatskoj košarci i hrvatskim klubovima ništa dobro nije donijela, a slavni i nekoć moćni hrvatski klub Cibona je gotovo pred provalijom, zna se da se zasad ništa ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici besmislenog regionalnog natjecanja su odlučili pričekati odluku Eurolige koja će biti donijeta najkasnije do 25. ožujka, a Skupština ABA bit će održana putem video linka dva dana kasnije. Ako će se nastaviti Euroliga bude odlučila nastaviti sezonu nastavit će se i regionalna ABA liga, koju srpski mediji nazivaju ”ligom na Jadranu”, a što je, dakako, bedastoća. Naime, ”tamo daleko, daleko od mora”, nije Jadran, tamo je Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.