Hoće li Cibonu preuzeti crnogorski biznismen? ”Pričao sam s Đokom, ali to mi je prvi glas”

Foto: fah

Košarkaški klub Cibona bila je godinama ne samo simbol hrvatskog nego i europskog sporta, kao dvostruki prvak Europe Cibona je u jednom trenutku, predvođena Draženom Petrovićem, bila je nedodirljiva na Starom kontinentu. No, onda je Dražen otišao u Real, Cibosi su počeli padati, došao je rat, velikosrpska agresija, no, i u takvim uvjetima Cibona je ostala gotovo nedodirljiva u Hrvatskoj, vrlo solidno se držala u Europi, hrvatska liga bila je vrlo zanimljiva, ponekad i dramatična… Međutim, nepotrebna, besmislena ABA liga, donijela je više štete hrvatskoj košarci nego koristi. Pogledajte samo gdje je danas hrvatska košarkaška reprezentacija, koja je u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo doživjela debakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo sve što se događalo posljednjih desetak godina s Cibonom, oko Cibone, s rezultatima slavnog kluba, ponosa Hrvatske, ponosa Zagreba, obilježeno je tamnim tonovima, ili u najboljem slučajevima sivim, što je za klub kakav je dvostruki prvak Europe nedovoljno. Cibona danas više nije ni u tzv. regionalnoj ligi važan čimbenik, primat su odavno preuzeli srpski i crnogorski klubovi, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost

Što se događa s Cibonom?

Cibona bi, kako piše nova.rs, uskoro mogla dobiti nove vlasnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar kojeg u Srbiji smatraju jednim od bolje obaviještenih piše da je grupacija na čijem je čelu predsjednik Košarkaškog kluba Mornar Đorđije Pavićević u pregovorima da preuzme udjele Borca iz Čačka i Cibone, prenosi Večernji list.

I dok ovo s Borcem nikoga ne začuđuje, nikome ne izgleda senzacionalno, ovo s Cibonom itekako je senzacija.  Bez obzira na to što je riječ o ozbiljnom biznismenu i čovjeku s velikim poslovnim udjelom u luci Bar. Kad je ta informacija proslijeđena direktoru Cibone, Domagoju Čavloviću, koji je inače sklon regionalnoj ligi, on je kazao:

”To mi je prvi glas. Ja jesam danas pričao s Đokom, ali kao predsjednik ABA lige i oko toga što i kako ćemo završiti sezonu. Jer, mi smo u petak trebali održati Skupštinu lige ali nismo, a uskoro ćemo morati donijeti neke odluke pa se konzultiram s kolegama iz drugih klubova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je mogućnost da netko takav dođe na čelo Cibone, odnosno, postane suvlasnik dvostrukog prvaka Europe?

”Za takvo što mi bismo morali preoblikovati klub iz udruge u sportsko dioničko društvo, pa bismo trebali oglasiti prodaju tih dionica. Nije mi jasno od kuda potiče takva dezinformacija i koji joj je cilj”, rekao je Čavlović.

Zapravo za sada se ništa ne zna, kao ni to koliko u cijeloj priči ima istine, a koliko je sve plod promidžbenog rata, no, kako su zbog pandemije koronavirusa sva natjecanja u prekidu treba pričekati kraj sezone. Kako će se ona završiti? Klubovi takozvane regionalne lige će morati uskoro odlučiti kako će završiti sezonu, ako će to uopće biti moguće. Kako bi se saznao konačni poredak ABA lige, kao i tko će u doigravanje, a tko u razigravanje za ostanak ili pak izravno u drugu ligu, mora se odigrati posljednje kolo. A nakon toga, ne bude li prostora u kalendaru, jedna od opcija je i da se ne igra doigravanje već turnir četvorice najboljih, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.