Hoće li doista Goran Ivanišević ‘preuzeti brigu’ o Novaku Đokoviću?

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena, Goran Ivanišević, kako smo već pisali, nije više trener češkog tenisača Tomaša Berdycha. Suradnja koja je počela u kolovozu prošle godine nije dugo potrajala, otprilike devet mjeseci. Berdych navodno nije uvidio napredak te je prekinuo suradnju, Čeh je zapravo u tom vremenskom razdoblju nazadovao, trenutačno je 14. tenisač svijeta, sve donedavno bio je u TOP 10 najboljih na svijetu i prava prijetnja najboljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Berdych je u Roland Garrosu ispao već u drugom kolu, protiv ruskog tenisača Rusa Hačanova Čeh nije osvojio ni set, što je, naravno, bila kap koja je prelila čašu strpljenja. Iako, objektivno govoreći, Ivanišević dok je bio aktivni igrač nije volio pretjerano igrati na zemljanoj podlozi, najdalje je u Roland Garrosu stigao do četvrtfinala. Tamo je danas i Marin Čilić.

“Goran i ja više nećemo raditi zajedno. Uživao sam u toj suradnji i ostat ćemo dobri prijatelji. Goranu želim sve najbolje u budućnosti, a ja ću pokušati ostvariti svoje ciljeve s mojim timom”, na jedan posve uobičajen, pristojan način se češki tenisač oprostio od hrvatske teniske legende. Iskreno govoreći Berdych nije imao ni sreće, primjerice Berdych je osvojio Shenzhenm, propustio je veliku priliku u Miamiju ove godine protiv Federera u četvrtfinalu. Čeh je imao dvije meč-lopte. Takve se prilike ne propuštaju protiv teniskog kralja, sličnu je priliku propustio i Marin Čilić protiv Federera u Wimbledonu prošle sezone i, naravno, izgubio.

“Nije mi jasno kako je izgubio, a pogotovu mi je neshvatljivo kako je u Indian Wellsu poražen od Nishioke. Imao je set i 5:1, a potom kao da ga je netko “ugasio. Njemu je jako naštetilo lanjsko puknuće slijepog crijeva koje nije na vrijeme otkriveno. Čovjek je četiri tjedna igrao s puknutim slijepim crijevom, to je medicinski fenomen. Pogodilo ga je to. Malo je izgubio samopouzdanje, a kako je u 32. godini, treba mu malo više vremena da se vrati”, rekao je Goran Ivanišević još i prije prekida suradnje i tako dao naslutiti što bi se moglo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran se zapravo želi odmoriti kako bi punih baterija mogao nastaviti. S obzirom kako je dugoročno gledajući bez trenera Novak Đoković mnogi nagađaju da bi to mogao biti Goran Ivanišević, koji je u sjajnom odnosu sa srpskim tenisačem. Trenutno Andre Agassi brine o Đokoviću, međutim, nitko ne zna koliko će takva suradnja potrajati, neki tvrde samo do kraja godine. Ako i toliko? Nakon toga Goran Ivanišević, koji biranim riječima govori o Novaku Đokoviću, uspoređujući ga s Realom, bi mogao ući u igru.

O takvom se scenariju već dugo, dugo nagađa, poglavito u srpskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.