Hoće li na Đokovićevoj i Ivaniševićevoj balkanskoj turneji u Zadru biti i publike i o čemu se radi?

Foto: Instagram/Novak Đoković

Prema svemu sudeći ”borca za povlačenje priznanja Kosova”, koji je, prema pisanju švicarskog Blicka ”upregnut” u Vučićevu politiku, Novaka Đokovića, u Zadru će moći gledati i publika, kao ”senzaciju takvu vijest plasirao je portal 24 sata. Naravno, ne navodeći ništa o Đokoviću što bi ga moglo i trebalo kompromitirati, a ima toga podosta, od podrške velikosrpskoj politici kad je u pitanju Crna Gora, do činjenice da je Đoković zapravo lobist aktualnog režima u Srbiji za povlačenje priznanja Kosova, a o čemu je govorio i bivši potrčko ratnog zločinca i bivšeg srpskog diktatora Slobodana Miloševića, Ivica Dačić, odnosno ”Mali Slobo”, kako ga zovu u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro u četiri grada, u četiri vikenda, osam tenisača, među njima, nažalost, i hrvatski tenisači, kreće takozvani Adria Tour i to pod pokroviteljstvom i generalnom idejom prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića… Dakako, ljevičarski mediji u Hrvatskoj bez imalo rezerve podržavaju jednu takvu inicijativu, koja je nazvana pogrešnim imenom. Naime, kakav Adria Tour, ako je Srbija, kako i sama njihova pjesma kaže, ”tamo daleko, daleko od mora”, i ako u svemu ne sudjeluju tenisači iz Italije?

Đoković će u Beogradu, gdje će i krenuti serija 13. i 14. lipnja, Zadru (20./21.), Crnoj Gori (27./28., Tivat?) i Banjoj Luci (3./4.) okupiti značajne tenisače, ali ne i Nadala te Federera. Onaj hrvatski, Marin Čilić i Borna Ćorić, nastupit će sigurno u Zadru, a malo se toga još uvijek oko igračke postave zna osim da ni na jednom turniru neće biti ista.

”Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu da sudjeluju na Adria Touru i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uvjeta, pristali da budu dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom”, rekao je Novak Đoković te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Marin je jedan od najboljih tenisača u povijesti kada je riječ o igračima s ovih prostora, osvojio je Grand Slam, toliko godina je u samom vrhu i izuzetno je kvalitetan. Pamtim mnoge naše dvoboje, ali još više prijateljstvo koje održavamo. Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu i ja vjerujem da tako nešto može i ostvariti. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se često organizirati zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru.”

Novak je u ponedjeljak pred novinarima potvrdio da će u Beograd stići Dominic Thiem, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov, koji je, pak, zasad jedini od ove trojke siguran za hrvatski dio Adria Toura. Pokušao je nagovoriti i Miloša Raonića i Stana Wawrinku, no, nije u tome uspio”, prenosi portal 24 sata.

Srpski tenisač, također, jučer je izrazio nadu da će sve to moći uživo gledati i publika, a nje će, kako stvari stoje, u Zadru definitivno biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dobili smo potvrdu da će se moći popuniti polovica kapaciteta stadiona, ali nadamo se da će kroz mjesec dana moći i više”, rekao je Goran Ivanišević za Narodni radio.

I Đokovićev trener, bivši hrvatski tenisač, Goran Ivanišević,  mogao bi biti jedan od sudionika ovog putujućeg spektakla jer zamisao je da se u dvodnevne mečeve uključe teniske legende, ali i tenisačice.

”Svi prihodi od sponzora i TV prava idu u mnoge humanitarne organizacije uključujući u moju, a drugi će tenisači birati kojim će humanitarnim organizacijama donirati”, poručio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrat će se po “korona pravilima”, tj. setovi će biti skraćeni na četiri gema i dva dobivena seta. Na programu će biti po dva jutarnja i po dva večernja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.