(VIDEO) Na korak do naslova: U najvećem derbiju njemačkog nogometa Bayern slavio na gostovanju kod Borussije Dortmund

Foto: fah

Pred praznim tribinama u Dortmundu odigran je u ovom trenutku najveći derbi njemačkog nogometa između Borussije Dortmund i Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši aktualnog prvaka Njemačke slavili su minimalno 1:0 golom Kimmicha iz 44. minute. Ovom pobjedom, koja bi se mogla pokazati ključnom u borbi za naslov prvaka, Bavarci su pobjegli Dortmundu na naizgled nedostižnih sedam bodova prednosti. U svakom slučaju značajna je to prednost s obzirom da je Bayern klub koji takvu prednost neće tako lako ispustiti. Bayern je dakle na pragu obrane naslova, prošle sezone do titule je Bavarce vodio hrvatski trener Niko Kovač.

Foto: fah

U utakmici bez publike domaća momčad je krenula puno bolje, imala je nekoliko prilika, koje Haland nije uspio iskoristiti. Još se jednom pokazalo da je Haland vjerojatno vrhunski nogometaš, no, ipak nedorastao, zasad, za utakmice protiv jednog od najjačih klubova svijeta, trebat će vremena i nešto malo više iskustva. Bayern se sredinom prvog poluvremena probudio te su Bavarci zaigrali sve bolje, što je rezultiralo pobjedničkim pogotkom minutu prije kraja prvog poluvremena.

Naime, loptu je primio Joshua Kimmich, vidio je kako je golman Dortmunda Burki izašao malo s gol linije te je sjajnim lob udarcem zabio za 1:0. Bio je to zaista prekrasan pogodak nogometaša Bayerna, koji je vrlo vjerojatno klubu iz Muenchena donio novi naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao za Bayern od 73. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.