Hoće li se španjolsko nogometno prvenstvo nastaviti 12. lipnja?

Foto: fah

S obzirom da pandemije koronavirusa dolaskom toplijih dana polako jenjava, očekuje se i nastavak nacionalnih prvenstava u mnogim zemljama, osim u Macronovoj Francuskoj u kojoj je sezona definitivno prekinuta, a u konačnici i Lige prvaka., koja bi trebala krenuti u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga bi trebala krenuti već za nekoliko dana, početkom lipnja trebala bi se nastaviti i Prva hrvatska nogometna liga. U Bjelorusiji se nogomet odavno igra i oni ne slijede slijepo preporuku Svjetske zdravstvene organizacije, koja se na početku epidemije osramotila.

Kad će krenuti ostala nacionalna prvenstva? Ako je vjerovati onome što piše španjolski AS Primera bi se trebala nastaviti 12. lipnja. Plan vlasti u Španjolskoj je da se španjolska nogometna liga, u kojoj dokraja ima još 11 kola, a Barcelona trenutno s dva boda prednosti ispred Reala drži prvo mjesto, završi do kraja srpnja, što znači da će klubovi imati 48 dana u ritmu utakmica svaki četvrti ili peti dan privesti turbulentnu sezonu kraju.

Dakako, sve ovo treba shvatiti uvjetno, a uvjet je da se pandemija koronavirusa ponovno ne rasplamsa. U Španjolskoj je u posljednje vrijeme broj zaraženih u padu. Podsjetimo, Španjolska ima preko 224 000 ljudi zaraženih opakim virusom,  a 26.621 osoba je, nažalost, preminulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.