Horvat: Lijepo je bilo opet vidjeti dvoranu punu kockica

hrvoje horvat
Foto: fah

Hrvatski rukometaši su s 36:22 pobijedili Finsku u Varaždinu, čime su osigurali SP. Izbornik Hrvoje Horvat zadovoljan je prikazanim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno je da uz ovaj rezultat, siguran plasman na SP, veseli činjenica da smo igrali pred punom dvoranom ovdje u Varaždinu, da se vraćamo u normalu. Lijepo je opet vidjeti dvoranu punu kockica ovdje u Hrvatskoj, rekao je izbornik.

Bila je ovo dobra prilika nakon “+13” od prije tri dana za isprobati nove taktičke varijante…

– Imamo jako malo zajedničkog vremena tokom godine, tako da nam je svaki trening zpravo bitan, svaku ovakvu utakmicu koristimo da bi se poboljšali, da bi se unaprijedili. Imali smo neke korekcije, htjeli smo pred domaćom publikom pokazati da smo dobri, da smo koncentrirani, da je to jedna dobra i kvalitetna Hrvatska. Mislim da smo opravdali očekivanja, rekao je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga bi od mladih igrača izbornik istaknuo?

– Kad se odigraju ovakve dvije utakmice ne treba isticati pojedince, rekao bih da su svi opravdali poziv u reprezentaciju, lijepo je bilo vidjeti ovu mladost na terenu.

Kvalifikacije za EP

U listopadu počinju kvalifikacije za EP, mi smo s Grčkom, Belgijom i Nizozemskom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Interesantna i izazovna grupa, reprezentacije s kojima duže vremena nismo igrali, osim s Nizozemskom. Dobro ćemo se pripremiti, imamo vremena cijelo ljeto prikupiti materijale i biti spremni krajem devetog mejseca, kad kreću prvi ogledi, doma s Grčkom, pa onda gostujemo u Belgiji, onda nam tek dolazi Nizozemska. Bit će zanimljivih utakmica.

– Bili smo motivirani pred ispunjenom dvoranom, bio je zaista gušt igrati. Dobivao samo dosta lopti koje sam morao realizirati jer se inače ne bi mogao vratiti u svlačionicu. Pritisak je bio veliki, kazao je Marino Marić,  koji je sa sedam golova najefikasniji igrač u redovima hrvatske reprezentacije.

– Zadatak smo odradili na najboljem mogućem nivou. Vjerujem da ako ostanemo zdravi i uz pravu formu igrača možemo napraviti puno. Protiv Finske smo sve dobro odradili, to je preduvjet za SP i za kvalifikacije, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu predstavu pružio je i Matej Mandić koji je sakupio devet obrana, dok je Marin Šego imao pet obrana.

– Od prve do posljednje minute smo bili fokusirani. Kada ekipa igra dobru obranu lakše je i branit, kazao je Mandić.

– Atmosfera je bila sjajna, posebno za nas mlađe, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.