Horvat o porazu Francuske: ‘Šteta što sport ostavlja mjesta za takve stvari’

horvat
Foto: snimka zaslona

Izbornik muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat gostovao je u emisiji HTV-a “Stadion” i komentirao neslavno završene kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Horvat je mišljenja kako je reprezentacija odigrala solidan turnir i imala dobru prezentaciju protiv Francuske na otvaranju.

– Odmah domaćin, Francuzi i tu smo se pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu u jakom dobrom svjetlu. Bilo je teško očekivati da Francuska neće ubaciti u brzinu više, da neće uložiti sve da upiše pobjedu. Tu nam sudačke odluke nisu išle u prilog. Drugi dio, nekoliko isključenja. Francuzi su nas stigli, malo nervoze u napadu i poraz na otvaranju. Plan nam je bio pobijediti sljedeće dvije, za to smo se i pripremali. Vratili smo se iz jednog velikog minusa, pobijedili Portugal, pobijedili Tunis, ali na kraju splet okolnosti kakav jest, rekao je.

Utakmica Francuske i Portugala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je fokus dana bio pobijediti Tunis.

– Nadali smo se cijelo vrijeme i na kraju je bilo veliko razočaranje. Vidjelo se na svim igračima. Neobično za Francusku, ne pamtim kad je tako gubila. Ne bih išao u teorije zavjere, više volim voditi brigu o sebi i reprezentaciji. Šteta što sport ostavlja mjesta za takve stvari. Uvijek se događaju stvari koje nitko ne želi, rekao je.

Horvat je istaknuo kako su reprezentativci pošteno odradili turnir i dali maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sad je na nama da se resetiramo i gledamo prema naprijed. Ostajem raditi s reprezentacijom, rano je za neke velike analize. Već smo krenuli danas u dugoročnije planove, dodao je.

Problem u tranziciji igrača

Izbornik rukometne reprezentacije je rekao kako sigurno ima napretka u igri, ali je rekao kako velik problem leži u tranziciji igrača.

– U budućnosti morat ćemo smanjiti te izmjene. Moderan rukomet danas ne trpi toliko te izmjene, tu se gubi ritam. Tu smo ulazili u nekakve crne rupe nakon rotacija. Teško je stalno rotirati po dva igrača, rekao je.

“Treba što prije napraviti okosnicu reprezentacije”

Smatra kako se jedino dugoročno mogu raditi prave stvari u sportu.

– Nema puno mjesta za neka ispitivanja i traženja. Moramo direktno odrediti ciljeve i prioritete i krenuti tim putem. Treba što prije napraviti okosnicu reprezentacije koja onda može biti i nositelj igre 2024. i 2025. kad imamo kod kuće Svjetsko prvenstvo, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja je kako se baza igrača stanjuje jer su klubovi u egzistencijalnim problemima, a rad s mladima treba biti temelj piramide.

Za kraj gostovanja je rekao kako misli da je reprezentacija odradila dobar posao u tri treninga.

– Trener nema čarobni štapić i mislim da smo napravili dosta. Nemam si što za predbaciti kao ni dečki, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.