Hrgović: ‘Sljedeća će godina biti prekretnica u mojoj karijeri’

Foto: snimka zaslona

Najbolji hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u godini na izmaku odradio je dva meča, ostvario dvije pobjede nokautom, napredovao na svjetskim ljestvicama i, kako kaže za Dnevnik HTV-a, sada ga očekuje prekretnica u karijeri i borbe s najboljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo dobro Filip stoji na ljestvicama svjetskih boksačkih federacija. Na IBF-ovoj, gdje pojas drži Anthony Joshua, trenutačno je peti, ispred bivšeg prvaka Andyja Ruiza.

– Ja imam jedan cilj – postati najbolji. Sad jesam li šesti, sedmi, 12. ili 15., to je za mene manje bitno. U boksu je samo jedan prvak, svi ostali su zadnji… korak po korak idem prema svom cilju i sve ide za sada u dobrom smjeru. U nekim najtežim vremenima sam tu bio sam, ali sam cijelo vrijeme trenirao i mislim da sam na kraju ove godine bolji boksač nego što sam bio prije godinu dana.

U sljedećoj godini plan je odraditi tri borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve bi bile teške borbe, zahtjevni protivnici, najbolji na svijetu i 2021. bi za mene trebala biti naporna godina i zapravo prekretnica u mojoj karijeri. Dolaze najveća imena, najveći mečevi. Sve je ovo do sada bila priprema za ovo što slijedi i sad će se vidjeti od kakvog sam materijala napravljen…

Prvi od tri predviđena meča planiran je za kraj veljače ili početak ožujka.

– Pregovaralo se s Michaelom Hunterom, koji je izvrstan borac, Top 10Najbolji hrvatski boksački teškaš Filip Hrgović u svijetu. Dogovor još nije postignut, ali svakako će biti protivnik najbolji do sada u mojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je pod vodstvom trenera Pedra Diaza odradio 12 mečeva, ostvario 12 pobjeda, od toga 10 knock outom. Potencijalni protivnik Michael Hunter ima omjer 19:1:1. Izgubio je samo od Oleksandra Usyka, a neriješen je bio meč s Aleksandrom Povetkinom.

Trening-kampove prije mečeva Hrgović je dosad odrađivao u Americi. Za sljedeći meč dio priprema odradit će u svojem centru u Jalševcu koji mu je osigurao Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.