Hrgovićev menadžer: ‘On je uvjeren da može pobijediti Joshuu’

filip hrgović
Foto: Instagram

Menadžer Filipa Hrgovića (27) Nisse Sauerland smatra da je hrvatski boksač spreman za ući u ring sa svjetskim prvakom Anthonyjem Joshuom, vlasnikom pojasa po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. Sljedeći meč Hrgović je trebao imati protiv Jerryja Forresta, no on je odgoden zbog pandemije koronavirusa i nije poznato kada će opet u ring, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je kao vrlo mlad sparirao s Davidom Hayeom. Bio je u WSB-u (Svjetskoj boksačkoj ligi), bio je na Olimpijskim igrama. Ako ćemo gledati po nekom pedigreu, on ima A+.

– Što se tiče ambicija, one također idu uz taj pedigre. Uvjeren je da može pobijediti Joshuu, a isto tako i mi. Pitanje je samo kako doći do tih borbi, no doći će i to. Moramo samo biti strpljivi i pratiti rutu koju smo si zacrtali, rekao je Sauerland za britanski Sky Sports pa nastavio:

– Da meč protiv Joshue dođe sutra, uz dobre uvjete bi ga prihvatio. No, rekao sam milijun puta, zašto bi se Joshua borio protiv Filipa? Filip jednostavno mora doći u poziciji gdje više nitko neće moći pobjeći od meča protiv njega. Ima teškaša koji nemaju onu agresivnu prirodu, Filip to ima, rekao je Sauerland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović se borio u WBC-u gdje pojas trenutačno ima Tyson Fury, ali tamo je prvi obvezni izazivač Dillian Whyte tako da bi borbu za taj naslov hrvatski boksač morao čekati i duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.