HRS se oglasio o jučerašnjem igraču utakmice: Navijači biraju

epa10407626 The US team during the national anthem before the IHF Men's World Championship group G handball match between Croatia and USA, in Jonkoping, Sweden, 15 January 2023. EPA/Mikael Fritzon SWEDEN OUT SWEDEN OUT

Hrvatski rukometaši jučer su pregazili reprezentaciju SAD-a sa 40-22 i nakon početnog šoka osigurali plasman u iduću fazu natjecanja. Naši igrači bili su raspucani, odlični su bili i vratari, nekoliko igrača konkuriralo je za igrača utakmice, a nagrada je na kraju otišla u ruke Amerikanaca, točnije Garyja Hinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su do pobjede predvodili Igor Karačić s osam golova, te Josip Šarac sa šest golova, Glavaš je dodao pet. Slavić je imao 10, a Kuzmanović pet obrana pa je sve iznenadilo kada je organizator igračem utakmice proglasio Amerikanca.

Hines je bio najbolji u redovima SAD-a, upisao je šest golova, a nagradu je primio sa osmjehom na licu, pa se zaključuje kako mu poraz od 18 razlike nije teško pao.

Iako se isprva činilo kako je ovo skandalozna odluka organizatora IHFf-a, Hrvatski rukometni savez je medijima poslao kratko priopćenje po tom pitanju. Naime, igrača utakmice biraju navijači, a ne članovi IHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nastavno na netočne napise u dijelu medija, koristimo priliku informirati Vas da na ovom Svjetskom prvenstvu igrača utakmice ne biraju članovi Svjetske rukometne federacije (IHF – a). Najboljeg igrača utakmice biraju navijači glasanjem putem aplikacije i/ili službene web stranice IHF – a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.