Hrvat prvak Slovenije: ‘Kad je Modrić dobio naše pismo ostao je šokiran’

Zagreb, 28.4.2022.- Humanitarna prijateljska nogometna utakmica između zagrebačkog Dinama i Dinama iz Kijeva na stadionu Maksimir. Na fotografiji Damir Krznar treer GNK DInamo. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Bivši trener Dinama i bivši nogometaš spomenutog kluba, Damir Krznar, u nedjelju je s Celjem postao prvak Slovenije. Nakon ipak velikog uspjeha hrvatskog stručnjaka sa slovenskim Celjem Krznar ima razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zapravo o uspjehu s Celjem kaže Krznar?

”Jako je lijep osjećaj. Super je, prekrasno je biti prvak jedne države. Naravno, najljepše je biti prvak svoje zemlje, ali isto tako ima čari i kad do toga dođeš drugdje. Učinili smo to u derbiju, četiri kola prije kraja, sjajan domet za Celje, koje sustavno i kvalitetno radi”, rekao je Krznar u razgovoru za Sportske novosti.

Inače, Damir Krznar je sezonu započeo u Mariboru, klubu s kojim je prošle godine bio finalist slovenskog Kupa. Nakon čega je smijenjen, što se zapravo dogodilo?

”Postoje situacije koje nemaš pod kontrolom. Napravili smo solidan prijelazni rok, došao nam je Soudani kao ciljana meta, ali imali smo nesreću da nam se ozlijedio u prvoj europskoj utakmici. Nakon toga ostali smo i bez Jakupovića, koji je trenutačno najbolji strijelac lige. Rezultati su izostali i naravno da će to trener platiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krznar je preuzeo Celje…

”Dogodilo se da je Španjolac Riera otišao u Bordeaux, te su tražili novog trenera.”

Kakvo je slovensko prvenstvo sada, kvaliteta…?

”Samim time što smo osvojili mi koji smo povijesno negdje od 3. do 5. mjesta, govori da cijela liga raste. Nadmašiti Maribor i Olimpiju je velika stvar za Celje, a i cijelu Sloveniju.”

Celje u HNL-u, spomenuti klub u našoj ligi, kakve bi njegove šanse bile?

”Teško je reći da bismo se borili za prvaka. Odigrali smo utakmicu s Dinamom na pripremama ove zime u Rovinju. Dinamo je dobio 2:0, ali bila je dosta ravnopravna utakmica. Vjerujem da bi se Celje u Hrvatskoj borilo za Europu, a i Maribor i Olimpija bi imali što reći.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Celju ima i nekoliko Hrvata…

”Obradović, Bobičanec, Kvesić, Menalo. Hrvati su na visokoj cijeni u Sloveniji, najzastupljeniji od stranaca. Oplemene svaku ligu. Patrik Mijić, koji je igrao za Međimurje i Dinamo II, ovog je proljeća možda i najbolji strijelac, a igra u Rogaškoj koja se borila za ostanak.”

Zanimljivo da je predsjednik Celja Rus. Radi se o Valeriju Kolotilu, koji je Real Madridu poslao službeni dopis glede hrvatskog reprezentativca Luke Modrića. Naime, Celje je izrazilo želju, na iznenađenje mnogih, u svoje redove dovesti možda i najboljeg veznjaka svijeta u 21. stoljeću.

”Naš predsjednik je jako ambiciozan. Njegova je mantra da mu je samo nebo granica i pokušava. Zbilja je kontaktirao Real Madrid. Predstavio se kao predsjednik Celja, da ima namjeru dovesti u svoj klub Luku. To čak nije bio ni dužan jer Modriću istječe ugovor, to je napravio džentlmenski. To je pismo zaista došlo do Luke. Ostao je zbunjen. Nije mu bilo jasno o čemu se radi, pitao je ljude iz Reala: “Jesam li nešto dužan”. Mislio je da je nešto obećao dati, pa zaboravio ili da traže donaciju od njega. Kad su mu rekli da žele pregovore s njim kako bi došao u Celje kao igrač, bio je – šokiran! Nisam se osobno čuo s Modrićem, to mi je ispričao moj pomoćnik Mihael Mikić, kojem je rekao Hrvoje Čale”, kazao je Krznar za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je hrvatski stručnjak rekao predsjedniku Celja glede Modrića?

”Krenuo je u priču – moraš sanjati nešto veliko, biti ambiciozan, s time pokazujemo da ciljamo visoko. Samo sam mu rekao: “Sanjajte predsjedniče”. Kad čelni čovjek takvog kluba ima takvu ambiciju on je ekstra samouvjeren ili lud na pozitivan način. Obje teze drže vodu. On i sportski direktor su u klubu 12-14 sati dnevno, ozbiljno vode Celje već 5-6 godina.”

Hoće li Dinamo uzeti jednog slovenskog prvoligaša za partnera kako se spekulira te kako bi se tamo razvijali mladi igrači Dinama?

”Čuo sam za te njihove planove. Slovenija je dobar poligon, dobro razmišljaju s obzirom na blizinu i kvalitetu lige. O kojem se konkretno klubu radi, jesu li već u razgovorima, ne znam. Ima sredina koje bi to možda i pozdravile. U kojoj formi, to je stvar dogovora.”

Podsjetimo, Damir Krznar je prije tri godine s Dinamom osvojio dvostruku krunu. Dinamo je uoči derbija protiv Rijeke na Rujevici izbio na vrh HNL-a te je glavni favorit za naslov s bodom više od kluba s Rujevice. Rijeka zapravo nema izbora, mora pobijediti Modre ako želi ostati u igri za titulu.

”Neizvjesnost je nešto najljepše što se moglo dogoditi Hrvatskoj ligi. Naravno da bi nama dinamovcima bilo draže da nije napeto i da je Dinamo već prvak, ali OK… Vratili su se iz ponora, bilo je turbulentnih stvari”, poručio je bivši trener najtrofejnijeg hrvatskog kluba, danas trener slovenskog Celja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.