Previranja: Tko će biti novi trener Hajduka za novu sezonu?

Split, 3. 04. 2024. Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk - Dinamo na stadionu Poljud. Na slici navijaèi Hajduka. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

Nakon ”abdikacije” Lukše Jakobušića, a poslije debakla u proljetnom dijelu sezone, Hajduk je dobio novog predsjednika Uprave, dakako, radi se o Ivanu Biliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor

I dok o novom predsjedniku Hajduka kolaju razne priče, nagađanja i spekulacije, te se o njemu malo toga zna, o novom treneru, kao i o novom sportskom direktoru zna se još i manje. Naime, glede budućeg sportskog direktora ”procurilo je ime” Alena Bokšića, legende Hajduka i bivšeg asistenta Igora Štimca, dok je Štimac bio izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Uz Bokšića navodno se nagađa i o Goranu Vučeviću, također jednoj od legendi Hajduka. Vučević je inače bio najbolji igrač prvog prvenstva Hrvatske kada je Hajduk osvojio naslov prvaka. Nakon te povijesne sezone Vučević je otišao u Barcelonu. Doduše, epizoda na Nou Campu nije bila previše uspješna. Inače, Vučević nije odveć oduševljen povratkom na Poljud, iako nije definitivno zalupio vratima.

Novi trener

Naravno, Hajduk traži trenera pored živog i zdravog, ali privremenog, Jure Ivankovića. I tu je dosta nepoznanica. Prema svemu sudeći na prvom mjestu, odnosno favorit, za klupu Hajduka, mogao bi biti Goran Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No on je prošli tjedan prihvatio povoljne uvjete produžetka ugovora u Emiratima. Dakle, tu su novci, a gdje su novci su i šeici, gdje su šeici male su šanse da će im Hrvati financijski parirati. Tomić je zaradio novi ugovor na dvije godine.

Nakon Tomića i očitog neuspjeha (zasad) glede njegovog dolaska na klupu Hajduka pojavljuje se još jedno ime. Naime, navodno je na tapeti Ante Šimundža (52), Slovenac naših korijena, iz Trilja. Radi se o jednoj od legendi nogometa u Sloveniji te je u svojoj karijeri vodio i bugarski Ludogorec. Prema pisanju dijela splitskih novinara bivši predsjednik Hajduka Marin Brbić je Šimundžu htio za trenera prije devet godina. Tada je Šimundža odbio Brbića uz poruku kako su njegove misli usredotočene na Maribor. Hoće li se i danas ponoviti ista priča vrijeme će pokazati, a ono je neumoljivi sudac. Ako je Šimundža uopće ozbiljno u igri.

Spominju se još i Slaven Bilić, još jedna Hajdukova legenda i legenda hrvatskog nogometa. No o tom potom, bivši hrvatski izbornik veliko je trenersko ime, međutim, bio je to i Ivan Leko. U Hajduku, barem zasad, nije uspio kao šef stručnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.