Hrvati ponovno pišu povijest: Real protiv Atletica na tragu rekorda…

Foto: Fah

Večeras uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka igraju Atletico Madrid te Real, gradski je to derbi na najvišoj mogućoj nogometnoj razini ali i repriza prošlogodišnjeg finala Lige prvaka. S obzirom na rezultat iz prve utakmice Real je veliki favorit, teško je očekivati da bi Atletico mogao nadoknaditi tri pogotka zaostatka, tim prije što su ”kraljevi” u Granadi pobjedom od 4:0 potvrdili veliku formu. Sve ”miriše” na veliko finale 3. lipnja Juventus – Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod Granade recimo kako je Real pobjedom došao na prag još jednog rekorda. Kraljevski klub je 60 utakmica za redom u svim natjecanjima, dakle, računajući Ligu prvaka, Kup kralja, Primeru zabijao barem jedan pogodak. Posljednji put kad Real nije zabio pogodak igrala se polufinalna utakmica Lige prvaka prošle sezone između Manchester Cityja i Reala, bilo je 0:0 na travnjaku engleskog kluba.  S obzirom kako se to dogodilo u travnju prošle godine lako je zaključiti da je prošlo više od godine dana. Real u svakoj utakmici zabija, teško je takvog protivnika pobijediti, a posebno im je teško dati četiri gola, koliko je potrebno Atleticu za prolaz u finale. Diego Simeone vjeruje u čudo, no, dojam je kako se ipak radi o iluziji u koji ni trener Atletica više ne vjeruje. S druge strane trener Reala Zinedine Zidane ništa ne želi prepustiti slučaju, protiv Granade odmarao je glavne zvijezde Ronalda, Modrića, Marcela i Kroosa kako bi oni potpuno spremni za uzvratnu utakmicu polufinala najjače klupske nogometne lige na svijetu.

Ti ludi rekordi nisu rezervirani samo za Real ili Barcelonu, naime, jedna je momčad iz najjačih europskih liga imala dulji niz čak i od Reala, bio je to Bayern. Nijemci su uspjeli postići barem jedan gol u 61 utakmici za redom. Rekord njemačkog kluba također je trajao nešto duže od godine dana, dakle, od  ožujka 2013. do travnja 2014. Bila je to generacija koju su vodili veliki treneri Jupp Heynckes i Pep Guardiola, a koje je bio dio i Mario Mandžukić.

Danas u Realu igraju čak dva Hrvata, Luka Modrić i Mateo Kovačić, dakle, ponovno Hrvati pišu povijest sa svojim klubovima. Ako Real Atleticu zabije pogodak u polufinalu Lige prvaka na svom travnjaku izjednačit će rekord Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u pitanju španjolsko prvenstvo recimo kako će do rekorda u Španjolskoj kraljevi ipak nešto teže. Naime, trenutno su u seriji od 46 uzastopnih utakmica u kojima su postizali golove, rekord drži Barcelona koja je zabijala u čak 64 uzastopne utakmice španjolske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.