Hrvatice i Hrvati na ATP ljestvici: Marin Čilić nakon US Opena najmanje peti, prvi put u karijeri pretekao srpskog tenisača Novaka Đokovića!

Foto: Twitter

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić senzacionalnom pobjedom u 2. kolu US Opena protiv vršnjaka Alexandra Zvereva pomoći će Marinu Čiliću, inače, kolegi iz Davis Cup reprezentacije, da s još nekoliko pobjeda pretekne Zvereva i dođe na 4. mjesto ATP ljestvice. Čilić bi morao preskočiti 3. US Opena za osminu finala. No, pričekajmo da naš najbolji tenisač potvrdi svoj status favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku, kad bi se, dakle, sada preračunavala ATP ljestvica, Čilić je peti tenisač svijeta. Prvi put u karijeri Marin, kome se otvorio ždrijeb na US Openu, baš kao i mladom Ćoriću, je ispred srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je pao na šesto mjesto. Peto mjesto, kad nakon US Opena izađe nova ATP ljestvica, najbolji je plasman u karijeri Marina Čilića, no, mogao bi još napredovati. S kojom pobjedom sve do 4. mjesta.  Nažalost, daleko je sam vrh ATP ljestvice.  Čilić, čak i kad bi kao prije tri godine osvojio US Open, u ovom trenutku ne može dalje od četvrtog mjesta, no, može skupiti puno bodova te se uporno približavati najboljima na svijetu, Murrayju, Nadalu, Federeru…

S druge strane Ćorić si je pobjedom protiv Zvereva osigurao 52. mjesto ATP ljestvice, dakako, to nije njegov najbolji rejting karijere, no, zato je na WTA ljestvici pomak napravila Donna Vekić. Donna je s dvije pobjede na US Openu stigla do 45. mjesta na svijetu te bi mogla preskočiti Anu Konjuh, koja je porazom u 1. kolu US Opena pala na 38. poziciju, što je pad za čak 15. mjesta. Razumljivo, Ana je prošle sezone igrala četvrtfinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone, koje ove godine, nažalost, nije obranila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.