Hrvatice otvorile Svjetsko prvenstvo porazom 10:3

Hrvatska ženska reprezentacija u hokeju na ledu izgubila je susret 1. kola Svjetskog prvenstva Divizije II skupine A u Dumfriesu od Poljske sa 3-10 (2-1, 1-4, 0-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela sa 2-0 golovima Martine Smolec (5:11) i Ele Filipec (14:02). Katarzyna Frackowiak (15:38) smanjila je na 2-1, da bi Diana Krušelj Posavec (20:48) na startu druge trećine vratila Hrvatskoj prednost od dva razlike. Nažalost, bio je to i posljednjih hrvatski gol u utakmici jer su nakon toga igračice Poljske napravile veliki pritisak ispred mreže Petre Belobrk nanizavši do kraja susreta devet golova. Pogotke su postigle Karolina Pozniewska (28:29, 44:31, 59:14), Magdalena Czaplik (33:51, 35:49, 40:27), Kamila Wieczorek (38:49, 51:44) i Frackowiak (48:45).

“Dobro smo počeli utakmicu, ali presudila je fizička snaga. Nakon prve trećine ona nam je počela opadati, a s njom je počela padati i koncentracija i sve je nekako krenulo nizbrdo. Na sve to smo još sredinom utakmice ostali bez Martine Smolec koja je zadobila snažan udarac zbog kojeg je napustila led i više se nije vraćala u igru. Poljakinje, koje su iznimno jake i u odličnoj kondiciji, sve su te nedaće iskoristile u svoju korist. Bez obzira na rezultat, cure su se borile tijekom cijelog susreta i nadam se da ćemo protiv Novog Zelanda uspjeti izvući pobjedu. Ta će nam utakmica biti iznimno važna i morat ćemo je odraditi najbolje što možemo. Srećom, ozljedu od Martine Smolec smo uspjeli sanirati, tako da se nadamo i njezinom povratku na led”, izjavio je izbornik Marijo Budja.

U 2. kolu Hrvatska će igrati protiv Novog Zelanda, a u Diviziji II skupini A još se nalaze Velika Britanija, Kazahstan i Južna Koreja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.