Hrvatska danas uz podršku navijača traži plasman na SP nakon 24 godine

Foto: fah

Nakon slavlja kod Poljske 3:2, Hrvatska traži drugi plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu nakon 24 godine i Svjetskog prvenstva u Gvatemali 2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Napravili smo jako dobar rezultat pred uzvrat, i nadamo se da ćemo sve napraviti da to tako i ostane, odnosno da pobijedimo i da se nakon 24 godine kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo, rekao je izbornik Marinko Mavrović uoči uzvrata te je nahvalio kompaktnost i zajedništvo svoje ekipe.

Franco Jelovčić i Dario Marinović dio su generacije koja je na EP u Hrvatskoj prije 12 godina bila u polufinalu i nadomak medalje, ali je ipak osvojila “samo” 4.mjesto. Ovo je nova prilika za te igrače da naprave iskorak i izbore plasman na najveću smotru futsala.

– Jako se teško plasirati na SP, puno lakše je na EP jer malo reprezentacije Europa daje. Puno je bilo trenutaka kad smo se trebali plasirati pa smo kiksali, ali nadam se da je sad došlo to vrijeme i nadam se da ćemo to konačno uspjeti nakon 24 godine, rekao je Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u futsalu ima 24 sudionika, a samo ih je 7 iz Europe, što je i razlog zašto se teško plasirati na njega. I hrvatski protivnik Poljska je bila dosad samo na jednom prvenstvu, 1992.

Međutim, naši igrači vjeruju da imaju sve potrebno da obrane prednost iz teške utakmice u Poljskoj i otiđu u Uzbekistan, gdje se održava prvenstvo ove jeseni od 14.rujna do 6. listopada.

– Spremni smo apsolutno, svi osim Perića koji ima kartone, ali svi ostali smo spremni, zdravi, motivirani i zbilja jedva čekamo tu utakmicu pred domaćom publikom i da ćemo napraviti taj završni korak, rekao je kapetan Jelovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogled s Poljskom igra se danas u KC Dražen Petrović od 19 sati, a ulaznica još ima, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.