Hrvatska futsal reprezentacija kreće na EP u Beogradu

Izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije (futsal) Mato Stanković u petak je objavio popis igrača za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Srbiji od 2. do 13. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završnog dijela priprema hrvatska reprezentacija će se okupiti u subotu, 30. siječnja, u Zagrebu, a dan poslije kreće u Beograd.

Iako nije bilo zdravstvenih problema, izbornik Stanković ističe: “Treneri uvijek kažu da je bilo odlično na pripremama, no samo će rezultat biti pravi pokazatelj. Nesreća je u tome da nam se Dario Marinović (Elpozo Murcia) kasno priključio, a Tihomir Novak je bio ozlijeđen, pa je bilo teško uigravati momčad bez te dvojice ključnih igrača. No, puno smo radili, svaki dan smo počeli s vratarskim treningom, pa imali tehničko-taktički trening, potom analizirali protivnike i na kraju odradili večernji trening. Motiv je bio na visokoj razini i svi jedva čekaju početak kako bi pokazali svoje pravo lice”.

Dvanaest reprezentacija podijeljeno je u četiri skupine, a sve utakmice igraju se u beogradskoj Kombank areni. Hrvatska je u grupi C sa Kazahstanom i Rusijom. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kazahstan je bio u trećoj jakosnoj skupini samo zato što je kasno krenuo u tu priču, ali kazahstanski prvak je dvostruki klupski prvak Europe, sve su to Brazilci. Problem je što igraju atipično, s vratarem u polju. Po meni to ubija futsal, ali to je njihov način igre, čekaju grešku i za to zaista treba posebna priprema. Rusi su dvostruki viceprvaci Europe, isto im je prva petorka brazilska, ali do sada smo pokazali da možemo i sa najboljima. Skupina je zaista zahtjevna te moramo biti zdravi. Nemamo široku bazu i najbolji igrači moraju biti na najvišoj razini”, kazao je, kako prenosi internetski portal HNS-a, izbornik Stanković.

U petak, 5. veljače, Hrvatska igra protiv Kazahstana, a u nedjelju, 7. veljače, čeka ju dvoboj protiv Rusije.

“Ne bih unaprijed tražio alibije jer smo u posljednjih pet godina pobijedili ili odigrali neriješeno sa svim reprezentacijama iz Top 10. Imamo kvalitetu i igru za svakoga, ali dobili smo objektivno najtežu grupu”, rekao je hrvatski izbornik, dodavši da će vratar Marin Stojkić (Split Tommy) ići s reprezentacijom u Beograd kao pričuva. Svaka reprezentacija ima pravo na zamjenu vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI : Ivo Jukić (Split Tommy), Franko Bilić (Ekonomac)

BRANIČI: Vedran Matošević (Nacional), Jakov Grcić (Split Tommy), Kristijan Grbeša (Nacional), Franko Jelovčić (Split Tommy), Tihomir Novak (Nacional), Željko Petrović (Novo vrijeme)

NAPADAČI: Saša Babić (Cagliari), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Josip Suton (Split Tommy), Maro Đuraš (Square), Matej Horvat (Futsal Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.