Hrvatska protiv Kosova nema izbora: Samo pobjeda nosi sigurnost!

Foto: fah

Hrvatska večeras od 20:45 na Maksimiru igra utakmicu 7. kola kvalifikacija za SP u Rusiji koje će se igrati sljedeće godine. Reprezentacija je prva na ljestvici, ali samo zato jer ima bolju gol razliku od Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je najavljivao da će Kosovo napasti s najjačim snagama, a prema svemu sudeći igrat će ovaj sastav: Na golu Danijel Subašić, na bokovima Vrsaljko i Pivarić. Obranu će činiti Dejan Lovren i Domagoj Vida. U sredini će zaigrati Kovačić i Modrić, a ispred njih Ivan Rakitić. Perišić će zaigrati na lijevom krilu, a Brozović na desnom. Na vrhu napada bit će Mario Mandžukić.

“Očekujemo dosta nezgodnu utakmicu. Morat ćemo biti maksimalni da bi ostvarili pobjedu. Kosovo je nezgodna ekipa, tehniči potkovana, s dosta brzih igrača. Mogu nam napraviti probleme. Puno bolje igraju u gostima i zato moramo biti oprezni. Moramo prikazati najbolju igru da možemo s dobrim rezultatom i atmosferom ići u Tursku”, izjavio je Luka Modrić dan prije utakmice.

“Rezultata na Kosovu je bio visok u našu korist, ali ta utakmica nije tako izgledala na terenu. Kosovo je stvorilo više prilika Hrvatskoj nego u ostalih pet utakmica u skupini. Čeka nas zahtjevna utakmica. Kosovo je ušlo u ritam natjecanja, bolje se i poznaju. Igrat će borbeno, angažirano, imaju izuzetno brze igrače prema naprijed. Trebat ćemo biti maksimalno usredotočeni od prvog trenutka kako ne bismo nešto iskompromitirali. Ovu utakmicu doživljavam kao eliminicisjsku, kao kup utakmicu, nakon koje nema popravka. Učinit sve da budemo na nivou od prvog trenutka. Vrtio sam sve što je Kosovo dobro napravilo. Moramo biti ozbiljni i odgovorni. Ne postoji lagana utakmica. Postoji lagano dobivena utakmice, ali do toga zaista treba doći”, rekao je izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima iz Hrvatskog nogometnog saveza do petka navečer prodano je oko 11.500 ulaznica. Oni koji ih još nemaju, moći će ih u subotu kupiti na prodajnom mjestu na Kvaternikovom trgu, a samo za navijače Kosova bit će otvorena blagajna kod južne tribina maksmirskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.