Hrvatska kvalifikacije za Euro otvara protiv Malte u Zagrebu

Hrvatska nogometna reprezentacija krenut će u kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj utakmicom protiv Malte u Zagrebu 9. rujna ove godine, priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez odabrao je za susret s Maltom stadion Maksimir u Zagrebu, a tim povodom ovoga tjedna se u Zagrebu nalazi Uefina inspekcija na čelu s Uefinom menadžericom mjesta odigravanja utakmice Soniom Diaz koja je dodijeljena Hrvatskoj za cijeli ciklus.

Uefin novi koncept Europskih kvalifikacija donosi puno promjena, novih procedura i većih zahtjeva za nacionalne saveze. Tako je, uz unaprijed utvrđene satnice utakmica od strane Uefe, potrebno četiri mjeseca prije utakmice odabrati stadion na kojem će se utakmica igrati, a koji mora zadovoljavati sve Uefine zahtjeve za taj susret. Diaz će se s predstavnicima HNS-a i HRT-a kao nositeljima TV prava pregledati stadion, uključujući pozicije kamera, sustav ulaska na stadion i ostalu infrastrukturu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je kako će u slobodnom rujanskom terminu uoči susreta s Maltom hrvatska reprezentacija odigrati i prijateljsku utakmicu u Hrvatskoj, ali ne u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u kvalifikacijama u skupini s Italijom, Bugarskom, Norveškom, Azerbajdžanom i Maltom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.