Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija izgubila od Austrije u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Foto: fah

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija izgubila je susret 1. kola skupine D kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine na gostovanju kod Austrije u Steyru sa 1-3 (25-21, 21-25, 24-26, 22-25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključnim po končani ishod pokazao se kraj trećeg seta kada je Hrvatska imala vodstvo 24-22 samo da bi Austrija osvojila četiri boda zaredom i tako ona povela sa 2-1 u setovima.

U drugom susretu 1. kola ove skupine Portugal je kao domaćin svladao Albaniju sa 3-0 (25-21, 25-20, 25-15).

U 2. kolu Hrvatska će u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu ugostiti Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na EP izborit će pobjednik skupine, a možda i drugoplasirana reprezentacija ukoliko bude među pet najboljih drugih sastava iz ukupno sedam skupina.

Ranije u srijedu je hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija 3-0 (25-20, 25-14, 25-17) domaćom pobjedom protiv Albanije u skupini B započela svoje kvalifikacije za Europsko prvenstvo sljedeće godine. U drugom susretu 1. kola Švicarska je kao gost svladala Austriju sa 3-1 (18-25,, 25-13, 25-11, 25-19).

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju gostovati u Švicarskoj. Plasman na EP odbojkašica izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.